ada kek

11 Mart 2013 Pazartesi

Ispanaklı Bulgur Pilavı

  • vejeteryanlarada uygundur
  • Malzemeler 
  • yarım kilo ıspanak
  • 1 su bardagı iri bulgur
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyag
  • 1 kuru sogan
  • 1 su bardagı sıcak su                                                                                                             Temizlenmiş ıspanakları rondodan geçiririz. 
     Zeytinyağ ile (biraz tereyagda kullanılabilir) kurusoğanı biraz öldürdükten sonra önce bulgurları ilave edip  soğanla kavuruyoruz.
     Sonra ıspanakları ilave ediyoruz. Sulanmasına meydan vermeden  yüksek ateşte birkaç kez çeviriyoruz.
    Ve sıcak suyumuzu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

İLAVE LEZZET:  demlenirken diyeti olmayanlar 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edip pilavla harmanlasınlar.   Tencerenin kapağını açıp servis yaparken masada oturan herkes mis gibi kokusunu hissedecektir.

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık hiç duymamıştım denenecekler listeme aldım.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok memnun oldum. Deneyin seveceksiniz.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Çok memnun oldum. Deneyin seveceksiniz.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil