ada kek

13 Mart 2013 Çarşamba

Zencefilli Yolculuk Kurabiyesi


Adını yolculuk kurabiyeleri koymamın sebebi hep yolculuğa çıkmadan önce yapmam. Çünkü çok dayanıklı bayatlamıyor, üstelik içinde hiç şekeri yok  doğallık ön planda diyebilirim.
Henüz fırından çıktı. Uğruna Türkiye nin üçte birinin seyrettiği diziyi bile izlemedim anlaşıldı, yarın görüştüklerimle sosyalleşme olmayacak.
      Yapmak isteyenlere şimdi tarifi.
Önce doğal tam buğday unu alınır halk ekmek büfelerinden.
     Bilmiyorum İstanbul dışında satışı var mı? Hem fiyatı uygun hem kaliteli.
Malzemeler 
3 su bardagı tam buğday ekmeği
1 su bardağı beyaz un
1/2 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1/2 sb fındık yağı
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tk zerdeçal
1/2su bardagı iri kıyılmış ceviz
1/2 su bardağı ince kıyılmış incir ( kaz dağlarından getirildi doğal kekikli)
çok çok az tuz
kabartma tozu
1 tk elma sirkesi
1 tk limon suyu
Yapılışı 
     Unun ortası açılır, incir ceviz  dışında tüm malzemeler elle yoğrulur.
     Kek kıvamına yakın yumuşak bir hamur yapılır.  Çünkü tam bugday unu ile yapılan her hamur işi fazla sıvı çektiği için sert oluyor o yüzden, normalden yumuşak hamur yoğrulur.      (Birazda ele yapışır bu yüzden.)
      Sonra incir ve cevizler ilave edilir.  (Biraz vakit varsa dinlendirilir ki ele yapışma olayı en aza insin.)
     ;Elimizi unlayarak şekil verilir. 180 derecede 25 dakikada pişiyor. .
     Afiyetler olsun, şekersiz bir kurabiye bundan tatlı olamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder