ada kek

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Buğdaylı Nohutlu Soğuk Pilav ve Ödülüm

  Bu sabah bilgisayarımı açtım. Buğdaylı Nohutlu Soğuk Pilavımın resmini gördüm. Aa dedim birisi benim pilavımdan yapmış. Bir de baktım, megerse Pilavım ödül almış o yüzden resmi yayınlanmış. Çok sevindim tabiki .Bu günlerde güzel haber almaya hasrettim.
            Maggi ye ve Sahrap Soysal a Teşekkürler.
 Tarifini hemen sizinle paylaşayım istedim.Havalar ısındı bu pilav hem de salata, hem besleyici, hem  serinletici, hem de vejeteryanlara uygun, üstelik  lezzetli çok övdüm galiba ama mutlaka deneyin seveceksiniz.

Malzemeler
  • 2 sb buğday
  • 1 sb domates kurusu
  • 1 sb nohut
  • 4 diş sarmısak
  • 6 dal yeşil sogan
  • 4 dal feslegen
  • 1/2 sb z.yağ
  • zerdeçal,tuz,pul biber
Yapılışı
Bir gece önceden buğday ve nohutları ayrı ayrı ıslarız. Ertesi gün yine ayrı ayrı haşlar sularını süzeriz.
Kuru domatesleri yarım saat ılık suda beklettikten sonra ,soğuk sudan geçirip süzeriz ve küçük parçalar halinde doğrarız.Sarmısakları da minik minik doğrayıp,domates kurularına karıştırır bir kenarda bekletiriz.
Yeşillikleri de doğradıktan sonra , önce  buğdayla zerdeçalı harmanlar güzel bir renk almasını sağlarız. Nohutu ilave ederiz.
Sırasıyla önce baharatları, sonra sarmısaklı domatesleri, enson yeşillikleri ilave eder servise hazırlarız.

Afiyetler olsun.
Yorumlarınız olursa beklerim.

3 yorum:

  1. Merhabalar ben geldim...
    Ödüllü bu nefisss mi nefisss salatayla karşılaştım...
    Ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Emel hanım. Memnun oldum 6 aydır bu gün ilk kez blogumu açtım. Sizin yorumunuzu gördüm.Teşekkür ederim

      Sil