ada kek

9 Mayıs 2013 Perşembe

Maraş Tarhanası

   Maraş tarhanası ile yeni tanıştım.Selanik gesisinde Maraşlı bir arkadaş kuru yemişlerle birlikte ikram etti. Megerse bu tarhana hem bu şekilde kuru olarak yenir, hemde bizim bildiğimiz gibi çorba yapılırmış.
İlk kez denediğim bu çorba tadına bakanlardan olumlu not aldı.


 Bugday haşlanıp, kekik,un ve yoğurtla mayalandırılır.Özel sazlardan yapılan örtülerin üzerine incecik serilerek kurutulumuş.






Malzemeler

  • bir tabak dolusu Maraş tarhanası
  • 1 bardak nohut
  • 1/2 çb sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağ
  • kuru nane
yapılışı
Tarhanalar akşamdan ılık suya konur ve açılmaları sağlanır.
Nohutlar haşlanır, haşlama suyundan bir parça ayrılır.
Yumuşayan tarhanalarla sulu haşlanmış nohut 2 sb su ile beraber pişirilir.
Piştikten sonra rondodan geçirilir. Tekrar ocağa konup bir taşım daha kaynatılır.
Üzerine sıvı ve tereyağ ile nane ve kırmızı biber kızdırılıp, dökülür.
Güzel memleketim tadları.

Yaz sonu Maraş tan şiparişle tarhana alacağım, duyrulur.


2 yorum:

  1. ohh mis gibi olmuş,Babaannem buğdaylı da bi çorba yapardı onun içine önce tarhana doğrayıp üzerine çorba dökülerek yenir oda bi lezzetli olur ki sormaa :)

    YanıtlaSil
  2. Tahmin edebiliyorum. Ustasından yemek elbette daha güzel olacaktır.
    Mutlaka senin ellerinden tatmalıyım bu çorbayı . Büyük zenginlik bu anadolu yemekleri.

    YanıtlaSil