ada kek

31 Temmuz 2014 Perşembe

Yogurtlu Kuru Biber Kızartması


       Bu güzel görüntüyü soframızda görmenin zamanı geldi sanırım.
       Bunun için yapmanız gerekenler yaz aylarında pazardan sivir biber ve dolma biber almanız. Ve çekirdeklerini temizledikten sonra ipe dizip güneşte kızarmalarını beklemek.
      Kurutma şansına sahip değilseniz,  artık büyük marketlerde rahatlıkla ulaşmak mümkün.
     Yazdan kalan kuru sebzelerimizi  Mayıs ayı bitmeden tüketim derim. Malum herşey  baharda canlanıyor. Sebzelerimiz bozulmasınlar.


Malzemeler 
  • 5 su bardağı kadar kurtulmuş biber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 3 diş sarmısak
  • Tuz
Yapılışı
  • Kuru biberlerimizi yıkıyor ve bir taşım haşlıyoruz.
  • İyice kuruladıktan sonra
  • Kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Sarmısakları ezip yoğurtla karıştırıyoruz.
  • Kızarmış biberlerimizin üzerini sosluyoruz.
  • Güzel bir renk çümbüşü ve tadı sizleri bekliyor.
Afiyetler olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder