ada kek

25 Ağustos 2014 Pazartesi

Dayanıklı Çıtırlar

     Bu gün sevgili arkadaşım Nilgün'ün yaptığı harika bir tarifi paylaşacağım. Bu tarif şehirlerarası yollardan gelip ulaşmış kendisine, daha da seyahat edecek gibi görünüyor. Adını tatlı tuzlu koymuşlar ama ben Dayanıklı Çıtırlar diyorum. Çünkü tazeliğini o kadar uzun süre muhafaza ediyorlar ki üstelik ilk günkü çıtırlıkları ile beraber.
     Az malzeme ile çok işler beceren bir kurabiye sizlere çok kolaylıklar sağlayacak.
Malzemeler
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kalığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • 1 su bardağına yakın susam
Yapılışı
  • 2 yumurta akı ve susamlar hariç tüm malzemeden yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  • Parmak kalınlığında çubuk şeklinde yuvarlayıp 5 cm uzunluğunda kesiyoruz.
  • Elimizle kesilen parçaları düzeltip, önce yumurta akına sonra bolca susamlara batırıyoruz.
  • Tüm hamuru bu şekilde bitirdikten sonra tepsiye diziyoruz.
  • Tepsiye yağlı kağıt sermekte fayda var.
  • 180 derce ısınmış fırında 15-20 dakikada hazır bu çıtırlar.
  • Çıtırların soğumalarını tepside bekliyoruz.
  • İyice soğuduktan sonra kavonaza doldurup 15 gün aynı tazelikte yenmeye hazırlar.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık hemen denemek istiyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Denedikten sonra da yorumlarınızı görmek isterim. Teşekkürler . Sevgiler.

    YanıtlaSil