ada kek

13 Ağustos 2014 Çarşamba

Köz Patlıcanlı Meze -Vejeteryan-

     Yaz günleri için yine hafif ve süper bir meze. Hem vejeteryanlara uygun, hemde diyet yapanlara. Üstelik közlenmiş patlıcanları dondurucuya koyarsanız, kış aylarında da bu lezzeti yakalayabilirsiniz.
     Her an evde bulunabilecek malzemelerle bu tarifi yapabilirsiniz.

Malzemeler
  • 4 adet bostan patlıcan (küçük ve yuvarlak olan)
  • 1 su bardağı labne peyniri
  • 1/2 su bardağı süzme yogurt
  • 6 dal dereotu
  • 2 adet ince kıl biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 10 adet biberli yeşil zeytin
  • tuz
Yapılışı
    • Öncelikle patlıcanlar ocakta veya fırında közlenir.
    • Bir poşetin içinde kolayca soyulması için 10 dakika kadar bekletilir.
    • Patlıcanların siyah kabukları soyulur.
    • Biberler ve dereotu incecik kıyılır.
    • Tereyağı hariç tüm malzemeler birleştirilir.
    • Soğumuş olan patlıcanların içi kaşık veya alet yardımıyla çıkarılır.
    • İç kısmı hafif tuzlandıktan sonra tereyağ sürülür.
    • Malzemeler patlıcanın içine doldurulur.
    • Domates dereotu ile süslenerek servis edilir.
    • Afiyetler olsun.👍 

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder