ada kek

15 Ağustos 2014 Cuma

Kıtır Çıtır

      Bazı tatlar vardır sürekli yapılır ama bıktırmaz insanı. İşte bu tatlıda sürekli yaptığım tatlılardan biri.Hem kolay ,hem de çabucak hazırlanan bildik tatlardan oluşuyor. Ufak bir dokunuşla evimize, hayatımıza renk katmak nasıl mümkünse, basit bir tatlıya ufak bir dokunuşla da farklılık yaratabiliriz.
     Aynen 'Kıtır-Çıtır' da olduğu gibi.

Malzemeler
  • 2 su bardağı çiğ kadayıf
  • 36 adet petibör bisküvi
  • 1 paker bitter pudinğ
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ufalanmış fındık
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
  • Öncelikle kadayıflar seramik tavada tereyağ ve şekerle altın renğinde kızartılır.
  • Üstü açık şekilde çıtır kıtır olmaları için soğumaya bırakılır.
  • İnmesine yakın fındıklar ilave edilir. Bir kez çevrilir. Ocak kapatılır.
  • Bitter çikolatalı puding sütle beraber pişirilir.
  • 9 adet bisküvi cam kaba bir sıra halinde dizilir.
  • Üzerine ince tabaka halinde çikolatalı sos dökülür.
  • Sosun üzerine kadayıflı çıtırlar serpiştirilir.
  • Bu şekilde tekrarlayarak 4 kat oluşturulur.
  • En üste bolca kadayıflı kıtırlar konur.
  • Dolapta en az1 saat bekletilir.
  • Afiyetle serince yenir.
    

4 yorum:

  1. güzel görünüyor elinize sağlık
    bloguma beklerim
    huzunsarisi.com
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hüzün Sarısı Teşekkürler ziyarete geleceğim.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler okul anneleri. Size yorum yazmıştım ama gönderi yapmadı.
    ziyaretini için teşekkürler.

    YanıtlaSil