ada kek

12 Ağustos 2014 Salı

Kumsal Tatlısı


     Tatilde ne yapılır diye düşündüm. Tabiki yapılacak çok şey var. Ama bizim gibi yemek yapmayı sevenler önce mutfağınıda mevsime uygun hale getirmeye çalışıyor. 
     Ben de buz gibi bir tatlı yapayım dedim. Soguk limonata ile şahane derim. Üstelik kumsal dönüşü çok güzel fresh bir tatlı olur .
     Şimdiden hazırlık yapalım.

Malzemeler
  • 1litre süt
  • 4 yk un
  • 2 yk mısır nişastası
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 2 yk tereyağ
  • 4 muz püresi
  • 1çb fındık
  • 6 pedibör bisküvi
Yapılışı
  • Süt, nişasta,şeker ve un sürekli  karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
  • İnmeye yakın vanilya ,limon kabugu rendesi ilave edilir.
  • Ocağın altı kapatılarak tereyağ ilave edilir ve sürekli karıştırmaya devam edilir.
  • Tatlımızı şekillendireceğimiz kaplar su ile ıslatılır.
  • Bisküvi ve fındıklar beraberce un gibi ufalanır.
  • Kabın içi bu karışım ile sıvanır.
  • Muhallebi mikser ile 5 dakika kadar çırpılır.
  • Muz püresine fındık ilave edilir.
  • Kabın yarısına kadar muhallebi konur.
  • Orta kısmına muz püresi konur.
  • Tekrar muhallebi üst kısmına ilave edilir.
  • Bu şekilde donması için buzdolabına konur.
  • En az 5-6 saat dolabta kaldıktan sonra kab bir tabağa ters çevrilir.
  • Gerekiyorsa üzeri tekrar bisküvi ve fındık ile sıvanır.
  • İstenirse muz ve nane ile süslenerek servis yapılır.
  • Afiyetler ve serinlikler olsun.

3 yorum:

  1. ellerine sağlık, görüntü itibariyle de kumsalı anımsatıyor. Çok güzel ya. süper.

    YanıtlaSil
  2. Nilgün Hanım teşekkürler. Denizi özledikçe yapıyorum. Adını zaten görünüşünden aldı.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık :) Sunumu harika....

    YanıtlaSil