ada kek

27 Ekim 2014 Pazartesi

Ballı Haşhaşlı Krep

    Bir tatlı yapmak için, her zaman fırın kullanmak gerekmiyor, . Canınız tatlı istediği zaman çabucak yapabileceğiniz bir tarif. Farklı malzemeler kullanarak krep tariflerini çok çeşitli tatlılara çevirmek mümkün.

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 su bardağı kadar un
  • 2 yk haşhaş
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 çay bardağı bal
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı

  • Fındık içi, bal, 1 yk haşhaş ve sıvı yağını ayırıyoruz.
  • Önce sıvı malzemeleri pürüzsüz şekilde fazla köpürtmeden karıştırıyoruz.
  • Sonra unu eleyerek tüm malzemeleri ilave ediyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırparız.
  • Krep tavasına sıvı yağdan çok az koyup tavayı ısıtırız.
  • Kepçe ile tavaya hamur koyup arkalı önlü pişiririz.
  • Her krebin arasına önce 1 kaşık bal dökerek, haşhaş ve fındık serpiştiririz.
  • 5-6 kat olunca en üstünü süsleyip hafif ılık servis yaparız.
  • Afiyet bal tadında olsun.

33 yorum:

  1. tam benim gibi tembel ama tatlı severlere göre bir tatlıymış ellerine sağlıkkk ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz mi tembelsiniz hiç sanmam. Sevgiler.

      Sil
  2. Guzel fikir canim
    Eline saglik. Pratik olan tariflere bayiliyorum 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülden ciğim teşekkür ederim. Sana da geçmiş olsun canım.

      Sil
  3. Birgül Hanım ellerinize sağlık. Acil tatlı krizlerine çabuk çözüm olacak. Sevgiler...))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kezban Hanım aynen 5 dk yapabiliriz.
      Sevgiler

      Sil
  4. Super bomba bir tatlı olmuş ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizel ciğim teşekkür ederim canım. Kaloriyi fazla buldun sanırım.

      Sil
  5. Pek leziz. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel ve pratik bir tatlı olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok pratik herkes yapabilir.
      Seda Hanım teşekkür ederim.

      Sil
  7. Şu krep nasılsa kurtaricı tatlisı tuzlusu ile ..... Ellerinize düşüncenize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu cuğum teşekkürler canım. Ben de sık sık hem tatlısını hem tuzlusunu yapıyorum.

      Sil
  8. Çok farklı bi lezzet olmuş,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Görüntü süper olmuş. Ellerinize sağlık :)
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah Hanım aslında resim eski kamera ile acemi iken çektim. Gerçek görüntüsü daha güzel di diyebilirim. Sevgiler

      Sil
  10. bu nasıl güzel bir tariftir böylee...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim herkesin yapabileceği bir tarif diyelim.

      Sil
  11. Çok farklı olsa gerek.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çokta farklı değil Nahide Hanım .
      Değişiklik güzel şey.

      Sil
  12. Nefis görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil Hanım cığım teşekkür ederim.

      Sil
  13. Ellerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgilier Saadet Hanım.

      Sil
  14. tariflerinize bakmaya korkuyorum birgül hanım :)
    bu da enfesss görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İltifat kabul edeceğim. Teşekkür ederim. Yakın oturuyorsak beklerim. Yada göndereyim hemen.
      Sevgiler

      Sil
  15. güzel ve hoş bir konu olmus hersey ıcın tesekkur ederım ama bu sayfayada bakmanızı isterim acmatarifi.net

    YanıtlaSil