ada kek

24 Ekim 2014 Cuma

Hindi Etli Şehriye Pilavı

     Ankara Tava dan esinlenerek çeşitler tatlar elde ettik. Hindi etli şehriye pilavı da bu çeşitlerden biri. Yapılışı çok basit ama lezzeti harika. Nedeni bilinmese de hindi eti ülkemizde fazla kullanılmıyor.      Ben fırsat buldukça hindi etini kullanıyorum.Marketlerde bir kaç marka hindi eti mevcut rahatlıkla bulanabilir.  Ben bu tarifimde Bolca Hindi  kullandım. Sonuç güzel ve lezzet büyük oldu.
     Bu tarifi hem günlük sofralarımızda, hemde davet sofralarımızda rahatlıkla uygulayabiliriz. Üstelik malzemelerine kolay ve ekonomik olarak ulaşmak mümkün.

     Malzemeler
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1/2 kilo hindi but
  • 1 yk tereyağı
  • 2 yk sıvı yağ
  • 2 su bardağı hindi suyu
  • 1 su bardağı ılık su
  • tuz_karabiber
Yapılışı
  • Öncelikle 4 su bardağı su ile hindimizi haşlarız.
  • Hindiyi kemiklerinden sıyırıp, suyunu ve et kısmını ayırırız.
  • Yayvan bir tencereye de ısınan yağda şehriyeler kavrulur.
  • Şehriyelerin rengi değişince, hindi suyu ve su olmak üzere 3 sb sıvı ilave edilir.
  • Tuz ve karabiberde ilave edilerek, pilavımızın suyunu çekmesini bekleriz.
  • Ocaktan almadan evvel parçalanmış hindi etleri de ilave edilir
  • .Buharda pilav ve etlerin özleşmesi sağlanır.
  • Suyu tamamen çekilince pilavımız, biraz dinlendikten sonra servise hazırdir.
     Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder