ada kek

12 Şubat 2015 Perşembe

Bir Lokmalık Üçgenler

   
        Günaydınlar sabah erken kalkıp bu üçgenleri yaptım. Minik, bir lokmalık ama beni hiç yormadılar.
        Hiç yağ kullanmadan pişirdim. İçine kıymalı bir iç yaptım. Arzu ederseniz  peynir vs.de kullanabilirsiniz.
        Bir nevi mantı oldu diyebilirim. Üzerine yoğurt ve sos kullanararak mantı tadında güzel lezzet elde etmek de mümkün.

Malzemeler
  • 500 gr un
  • 1 su bardağı yoğurt suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yk sıvı yağ
  • 1 tk tuz
İç Malzemeleri
  • 300 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 sivri biber
  • 1 yk sıvı yağ
  • Tuz,pul biber,karabiber
Yapılışı
  • İç malzemeleri bir tavada kavuruyoruz.
  • Soğuması için bir kenara alıyoruz.
  • Hamur malzemelerinin hepsi ile yumuşak olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Zamanımız varsa yarım saat kadar hamuru dinlendiririz.
  • Hamuru dinlendirmek, açarken bize kolaylık sağlar.
  • Bir merdane yardımı ile hamuru yarım cm kalınlığında açarız.
  • Bir bıçak veya rulet vasıtası ile 8x8 cm ölçülerinde kare şeklinde keseriz.
  • Karelerin içine bir kaşık kıymalı malzeme koyar ve üçgen şeklinde kapatırız.
  • Üçgenleri yağsız yapışmaz tavada arkalı önlü pişiririz.
  • Ayran veya çayla beraber şahane oluyor.
  • Afiyetler olsun.

42 yorum:

  1. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve naneli domates sosu da dökersek mantı gibi de yenebilir sanki.. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen söylediklerinize katılıyorum.Ayşegül Hanım zaten üst yazımda bahsetmiştim. Mantı gibi yenilebilir diye. Yorumlarınıza teşekkür ederim.

      Sil
  2. kolay vede farklı bir şey olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Nasıl lezzetli görünüyor öyle şahane olmaz mı hiç ....ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık.Güzel gözüküyor..

    YanıtlaSil
  5. Haftasonu deneyeceğim super gorunuyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah Hanım sonucunu öğrenmek isterim. Sevgiler.

      Sil
  6. Şimdi akşamüstü bakınca mantıya daha yakınlaşmış :) Yemek bloggerlarından tadım günü talep edeceğim yakında :) Ellerinize sağlık bir de böyle güzel güzel fotoğraflarla yayınlanıyor insanın canı istiyor :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın . Her zaman hazırız Hande Hanım.
      Sevgiler

      Sil
  7. Kıymalı olması bile beni cezbediyor :)) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak sıcak yenirse tadına doyum olmuyor.
      Sevgiler

      Sil
  8. Böyle minik hamur işlerini çok severim,bu hamur sade bile çok güzel olur...
    çıtır çıtır harika yanına ayran tercih ederim, sonra da çay tabii... isteklerim çok oldu sanırım:)))
    emeğinize sağlık. birgül hanım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce ayran sonra çay hatta en sonunda kahve bile ikram edebilirim size. Teşekkürler
      Filiz Hanım sevgiler selamlar.

      Sil
  9. çok hoş gayette basit , ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay yemek tariflerinde yer alacak sanırım.
      Teşekkürler

      Sil
  10. Birgül'cüm ellerine sağlık dediğin gibi mantıya benzemiş..Kıtır kıtır kraker gibi olmuştur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sıcak yemek daha bir leziz oluyor.
      Teşekkürler sevgiler

      Sil
  11. merhaba, çok lezzetli görünüyor bu minik börekcikler. Ellrinize sağlık..
    sevgiler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billur Hanım teşekkürler. sevgiler

      Sil
  12. Birgül Hanım ellerinize sağlık. Yağsız oluşu da ayrıca çok güzel, hafif olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kezban Hanım hayatımızdan yağı azaltmaya çalışırken böyle basit ve lezzetli şeyler çıkabiliyor.
      sevgiler

      Sil
  13. Ellerinize sağlık dediğiniz gibi hafta sonu denemeli afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denerseniz memnun kalacaksınız derim. Teşekkürler.

      Sil
  14. Mantı kadar Çiğ böreke de benziyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yorumlar hayal ederseniz o şekle girer diyorum.
      Teşekkürler.

      Sil
  15. Ellerinize sağlık Birgül Hanımcım.. Çok lezzetli görünüyor.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oya Hanım Teşekkür ederim.
      Sevgiler benden

      Sil
  16. Birgül hanımcığım. Bunların üzerien sarımsaklı yoğurt dökmek geldiiçimden okuyunca. Mantı gibi olmuş.. :)
    ellerinize sağlık.. afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin Hanım her türlüsü güzel oluyor.
      Teşekkür ederim. sevgiler

      Sil
  17. Nefis gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgiler Zehra Hanım.

      Sil
    2. Teşekkürler sevgiler Zehra Hanım.

      Sil
  18. Merhaba böyle şeyler çocukluğumuzun lezzetleri gibi şimdilerde tuzluymuş kızartmaymış yasaklar listesinde ama arada kaçamak yapmak lazım çok güzel görünüyor eminim lezzetide öyledir eline sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla hanım gerçekten söylediğiniz gibi.
      Yöresel tatları seviyorum. Bazı tatları günümüze uyarlamak lazım.
      Teşekkürler sevgiler

      Sil
  19. Olmaz mı harika olur hem de..Ellerinize kollarınıza sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Arzu cuğum teşekkür ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Arzu cuğum teşekkür ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil