ada kek

19 Temmuz 2015 Pazar

Badem Unlu İrmikli Tatlı



     Yaptığım tatlıların fazla şeker içermemelerine çalışıyorum.  Çocuklar tatlıyı çok seviyorlar.  Tıpkı benim gibi. Tatlısız olamam o yüzden sütlü tatlıları  çok sık yapıyorum.
     Irmik te tatlılarımda çok sık başvurduğum bir malzeme .
     Sütlü Tatlı larımızı meyve ve kuru yemişlerle zenginleştirebiliriz.

Malzemeler 
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • Üzeri için 15 adet çilek 
  • Tatlımızı ertesi güne kalacaksa  meyveler için çilek jöleli. 
Yapılışı
  • Öncelikle tenceremize şekeri koyup hafif erimesini sağlıyoruz.
  • Ardından tereyağ, badem unu  ve irmikleri ilave edip bir kaç kez karıştırırız.(Amaç derinden hafif bir karamelize kokusu gelmesini sağlamak)
  • Sütümüzün tamamını boşaltır ve koyulaşana kadar karıştırarak pişiririz. 
  • Şekilli bir kek kalıbının içini su ile ıslatır pişen irmiklerimizi içine boşaltırız. 
  • Buzdolabında 2 saat kadar soğumasını bekleriz. 
  • Soğuduktan sonra ters çevirir üzerine kesilmiş çiçeklerle süsler yaparız. 
  • Afiyetler olsun. 

10 yorum:

  1. Ba-yıl-dım. Süper ötesi olmuş. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gülşah hanım. Sevgiler

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım.
    Badem unu ile nasıl da lezzetli bir tatlı olmuştur.
    Afiyetler olsun.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkürler.🌷 ediyorum. Badem unu sütlü tatlılar da süper oluyor. Sevgiler

      Sil
  3. Sunumlarınız bir harika insan tok ise bile acıkır elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Hanım güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiler

      Sil
  4. Feyza hanım reklam için teşekkürler? ????

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık mükemmel görünüyor.

    YanıtlaSil