ada kek

30 Eylül 2015 Çarşamba

Ayşe Kadının Sandığı

     Yeşil fasulyenin lezzetini katlamak onu sağlık fışkıran bir besin maddesiyle birleştirerek bir ana yemek oluşturmaya çalıştım.


Malzemeler 

  • 1/2 kilo yeşil fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates 
  • 4 diş sarmısak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz karabiber 
  • İç dolgusu için
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 bardak sıcak su
Yapılışı 

  • Fasulyeleri ayıklar ve hiç kırmadan bütün malzemeleri ilave ederek çok kısık ateşte kendi halinde pişmeye bırakırız.
  • Fasulyenin cinsine bağlı olarak yeterince sulanmadığını hissederseniz 1 çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Diğer yanda bulguru tereyağında hafif soteleyip sıcak su ilavesi ile pişiririz.
  • Pişmeye yakın her iki ocağımızın altını kapatırız. 
  • Fasulyeleri bir kalıp veya komposto tabağının kenarlarına dizeriz.  İçine bulgurdan oluşturduğumuz pilavı koyup, üzerine fasulyeleri kapatıp, fırın tepsisine ters çeviririz.
  • Fasulyenin suyundan 1 kaşık alarak üzerini ıslatırız.
  • 15 dakika kadar fırında 160 derecede pişirdikten sonra üzerine domates dilimi koyarak servis ederiz.
  • Afiyetler olsun 

15 yorum:

  1. Görüntü muhteşem :) Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. İsmi de görüntü de harika ,elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. bu nasıl güzel bir sunumdur böyle. Ellerinize sağlık.. Fasulye sevmeyenler bile buna dayanamaz eminim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksiniz ne güzel sözler.
      Çok teşekkür ediyorum. Sevgiler

      Sil
  4. Ellerine sağlık .Paylaşımınız için çok tşk ediyorum.Çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek Gülten hanım, ben çok teşekkür ederim. Sevgiler 😊

      Sil
  5. Ne hoş bir sunum olmuş böyle Birgül'cüğüm..Ellerine sağlık canım.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzu cuğum, senin sunumların da çok güzel. Teşekkür ederim. Sevgiler canım.

      Sil
  6. sunum şahane bence (: tadıda güzeldir eminim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bu güne kadar olumsuz yorum almadım. Sanırım tadı da güzel. Sevgiler

      Sil
  7. Fasulyenin en güzel hallerinden biri olmuş, ellerinize sağlık Birgül Hanım.

    YanıtlaSil
  8. Birgül hanımcım görüntüsü şahane, adı harika tadını düşünemiyorum süperdir, ellerinize sağlık harika olmuş.

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglık cnm başka zeytinyağlı yemeklerde bekliyoruz @zeytinyağlı_tarifler için :))
    sevgiler :)

    YanıtlaSil