ada kek

16 Eylül 2015 Çarşamba

Gnocchi -niyokki- (patates mantı)

     Merhabalar, İtalya da bir İtalyan dan gnocchi öğrenilirde paylaşılmaz mı?
     Bu güne kadar bu İtalyan yemeği çeşitli ilave lerle farklılaştırılmış, ancak ben daha çok kuzey İtalya da ilk şekliyle sunacağım.




video

     Malzemeler 
  • 500 gr patates 
  • 150 gr un
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı tulum peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz peynir 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz
  • 1 yk sirke
  • Taze fesleğen 

Yapılışı 
  • Patateslerin üstlerini kapatacak  kadar su koyarak haşlanmaya bırakırız.
  • Daha sonra kabuklarını soyarak,  fazla soğumasına izin vermeden,  pürüzsüz bir şekilde ezeriz
  • Soğumadan patatesleri ezersek unu içine daha güzel bağlar ve yumurta koymaya ihtiyaç kalmaz.
  • Püre haline gelen patateslerin içine unu yavaş yavaş yediririz.
  • Ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğururuz. Gerekirse un ilave ederiz.
  • Hamurdan ince uzun yuvarlak bir şerit yaparız.
  • Ve 1-1.5cm uzunluğunda parçalar keseriz.
  • Herbir parçanın üzerine parmak basıp çukurlaştırırız. Buna sebeb üzerine dökülecek sosun her bir parçanın üzerinde kalmasını sağlamak.
  • Bir tencereye bolca su koyup kaynatırız. Tuzumuzu ve sirkeyi ilave ederiz.
  • Ve hamurlarımızı kaynayan suya atarız.
  • Hamurlar pişince suyun üzerine çıkar.
  • Hemen sunmak leziz olacağından, gnocchi yi direk servis kabına alabilirsiniz.
  • Başka bir kaba tereyağı ve peynirleri koyup eriyinceye kadar karıştırırız. İnmeye yakın zeytinyağını da ilave ederiz.
  • Peynirli sosumuzu gnocchi lerin üzerine dökeriz. Taze fesleğen varsa üzerine serperiz.
  • Az malzeme ile basit doyurucu bir lezzet. Afiyetler olsun. 




9 yorum:

  1. Aç karnına buralara gelmek çok zor oluyor :) Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık birgülcüm değişik bir tarif kocaman sevgiler
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  3. Bir kaç defa workshoplarda yaptık...Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Bizim çocuklar sevdi bunu tşk ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Çocuklara sevgiler.

      Sil
  5. Tadını çok merak ettiğim bir mantı, denemeliyim :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahika hanım Teşekkürler. Sevgiler

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil