ada kek

29 Kasım 2015 Pazar

Haftasonu Pizzası

     Merhabalar
     Bu gün haftasonu istedim ki evdekiler uyandığında mutfaktan mis gibi kokular gelsin.
     Haftasonu nedeniyle biliyorsunuz kahvaltı saati epeyce geç oluyor.
     Öğle yemeği ve sabah kahvaltısı birleşiyor. 5 dakikada kahvaltı yapayım, koşturayım diye bir acalesi yok kimsenin.
     Uzun sohbetler, şakalaşmalar, yüksek sesle konuşup gülüşmelerin olduğu bir masada bu haftasonu  süpriz yaptım.
     Ne mi yaptım?.  Tavuklu pizza...




Malzemeler 
  • 1 yumurta 
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı çavdar unu
  • 3 su bardağı kadar beyaz un 
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
  • İç malzemesi için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 su bardağı haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 su bardağı kadar doğranmış domates 
  • 1 çay bardağı doğranmış yeşil biber
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 3 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu 
  • 2 diş sarmısak 
  • 1su bardağı İzmir tulum peyniri
  • Tuz-karabiber-zerdeçal-kekik

Yapılışı 
  • Hamur malzemelerinin hepsini kullanarak (un miktarını kendiniz ayarlayınız) yumuşak pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatarak mayalanması için bekletiriz.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ile haşlanmış tavuklarımızı hafifçe soteleriz.
  • Domates sosumuza kekik, peynirlerimize çörekotunu ilave ederiz.
  • Mayalanan hamurumuzu iki eşit parçaya bölerek, elimizi unlayarak orta büyüklükte 2 yuvarlak pizza hamuru elde ederiz.
  • Tepsimizi unlarız ve pizza hamurumuzu da unlayarak fırın tepsisine yerleştiririz. 
  • Oda sıcaklığında bekleyen domates sosumuzdan 2 kaşık kadar ayırarak, eşit olarak hamurlarımızın üzerine dökeriz.
  • Peynir hariç tüm malzemeleri eşit olarak pizza hamurumuzun üzerine yerleştirdikten sonra, kalan domates sosumuzu da malzemelerin üzerine gezdiririz.
  • 20 dakika kadar üzeri kapalı bekletirken  fırınınımızı da 180 derecede ısıtırız. 
  • Pizzalarımızı fırına yerleştiririz ve üzeri kızarmaya yakın çıkarıp, çörekotlu peynirleri ilave edip 10 dakika kadar tekrar pişirip sıcacık servis yaparız.
  • Afiyetler olsun. 



Not: Bu Pizzanın Hamuru Cookplus Mutfak Şefi ile 3 dakikada yoğrulmuştur.
   Cookplus ın neşeli mutfak aletlerine  cookplus.com dan ulaşabilirsiniz.

20 yorum:

  1. afiyet olsun cnm iyi pazarlar :)

    YanıtlaSil
  2. Geçen gün aklımda gelmişti bir tarif bulsam da denesem diye ama hamurunu yapabilir miyim kıvamında olur mu endişem vardı hep. İki oğlum da çok fazla seviyor.
    Sanırım bu tarifle bir cesaret edicem:)
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem görünüyor.. Ucundan inanın koparıveresi geliyor...:) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Pizzaya bayılırım. Tarif için teşekkürler,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Hamuru çok güzel görünüyor malzemesi ile harika elinize sağlık birgül hanım :)))

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor sunumdan bile insanin hemen yapasi geliyor. Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  7. Hafta sonu bizim de menümüzde pizza vardı. Tek fark öğle yemeğinde. Bizde haftanın her günü erken kalkılıyor. Malesef hiç şu öğle kahvaltısını yaşayamıyoruz...Bu arada pizza süper görünüyor:)))

    YanıtlaSil
  8. Ev pizzası gibi var mı.. Görüntü nefis.. Eminim tadı da şahanedir.. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. oo pek severim. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Hem çok basit hem de enfes görünüyor, bayıldım ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. harika görünüyor, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Pizza evde yapıldığında daha bir leziz oluyor.

    YanıtlaSil
  13. harika olmuş ev yapımı pizza daha ne olsun...

    YanıtlaSil