ada kek

26 Aralık 2015 Cumartesi

Fıstıklı Kaymak Kreması ile Baharatlı Balkabağı

     Tam Mevsimi yılbaşı sofraları için de harika değişik bir lezzet. Üstelik  çok kısa sürede hazırlamanız mümkün soğuk ve sıcak dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
     Bu güzel lezzetle CityCooks Mutfak şefleri bizi tanıştırdı.
     Baharatlı bir tatlıya hazırsanız işte malzemeleri ve yapılışı.


Malzemeler 
  • Bir kilo bal kabağı
  • Bir diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı Balzamik sirke 
  • tuz karabiber 
  • taze nane
  • haşhaş tohumu
  • krema için 
  • toz fıstık 
  • kaymak 
  • Krema

Yapılışı 
  • Balkabaklarını bir santim kalınlığında dilimliyoruz.
  • Sarmısağı ince dilimleyip zeytinyağında soteliyoruz ve balkabaklarını ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
  • Balkabakları hafif şeffaflaşmaya başlayınca Tarçın ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
  • Balzamik sirke ile ilave edip, tuz ve karabiber serpiştirip,  bir dakika kadar bekledikten sonra ocaktan alıp üzerini bir kapakla mutlaka örtüyoruz.
  • Kaymağı krema ile çırparak yumuşatıyoruz, içerisine fıstığı ilave ediyoruz.
  • Balkabağını 15 dakika kadar      dinlendirdikten sonra fıstıklı krema ile  servis tabağına alıp taze nane ve    haşhaş tohumu ile süsleyip servis  ediyoruz.
  • Afiyetler olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder