ada kek

26 Aralık 2015 Cumartesi

Narlı ve Kestaneli İç Pilav

     Davet sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz şahane bir pilava ne derseniz.?
     City Cooks mutfağı şefleriyle harika bir workshopta yaptığımız  Narlı Kestaneli İç Pilav gayet basit ama çok leziz bir pilav.
     Eminim bir kez denediğiniz zaman vazgeçemediğiniz bir lezzet olacak.
      Tam ölçülerde tarifimiz.

Malzemeler 
  • 600 gram pirinç 
  • 100 gram tereyağı 
  • 1 litre tavuk suyu 
  • 200 gram Nar 
  • 250 gram kestane (haşlanmış)
  • 150 gram kuşüzümü 
  • 50 gram çam fıstığı 
  • 2 adet küp şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 80 miligram zeytinyağı 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 2 çay kaşığı yenibahar 
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı 
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye koyup çam fıstıklarını kavururuz.
  • Soğanlarıda ilave edip az kavurduktan sonra pirinçleri bu aşamada ilave ederek 10 dakika daha kavuruyoruz.
  • Tavuk suyunu ve baharatları da ilave ettikten sonra 20 dakika kadar kısık ateşte pişiririz.
  • Ocaktan indirmeye yakın kestaneleri ve kuş üzümlerini ilave ederek kapağı kapalı şekilde dinlenmeye bırakırız.
  • Pilavımıza narları ilave edip servis yaparız. Afiyetler olsun.

3 yorum:

  1. Pilavın görünümü harika! Kestane, nar, fıstık ve üzüm pilavı çok leziz kılmış olmalı. Kestane mevsimi geçmeden denemeliyim bu tarifi. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Hem kolay , hemde harika bir sunumla servis. Denemeniz beni mutlu eder. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Hem kolay , hemde harika bir sunumla servis. Denemeniz beni mutlu eder. Sevgiler

    YanıtlaSil