Artvin-Artvin Göğe Komşu Topraklar

artvin gezisi,atabarı,seyahat, yöresel yemekler, artvin yemekleri,kayak merkezi, kafkasör, mıhlama, tereyağ, seyahat, seyir tepesi,

     Akşam teklif gelir sabah yola çıkılır mı?  Hem de ertesi gün iki randevunuz varsa. Onları iptal edip apar topar yola koyulmak.. Ve bu yolculuk için sözünüzden dönmek.
     Tüm bunlar ne için.?   Adına 'Artvin Sevdası' diyorlar.


     Yıllardır hep Artvin'e gitmek için planlar yaparım. Yurt dışı, Yurt içi her yere planda olmasa da  gidildi. Artvin'e gidilemedi. .. İşte biraz da, bu yüzdendi gözü karalığım.
     Öyle kötü zamanlara başlangıçlar yapıyoruz ki artık. Bazen sağlığınız, bazen hayatın cilveleri, kötü rastlantılar ve daha niceleri.
     2016 yılında  artık uzun uzun düşünmeye yasak getirdim.


     Vee Artvin Belediye Başkanı Mehmet KOCATEPE'nin  daveti, sevgili Nazmiye Özdemir MERİÇ'in organizasyonu ve sevgili Selma Mollaoğlu'nun teklifiyle  her şeyi geride bırakarak kendimi Artvin yolların da buldum.


     Gurme ve Mekan bloggerı arkadaşlarımızla havaalanında buluştuk. Artvin Belediye Başkanı sayın Mehmet MERİÇ en ince ayrıntıları bile düşünmüş, uçak biletimizi almış, Trabzon havaalanından Artvin'e ulaşım için araç göndermişti.
      Çok rahat bir yolculuğun ardından, ilk tadımımızı şahane bir Trabzon Ekmeği ve Tereyağı ile yaptık. Sanırım unutamayacağımız birçok lezzetlere başlangıçtı bu güzellikler.


      Evett... Artvin'de Belediyeye ait bir İşletme olan ARTVİN SOFRASI  Çoruh Marina'ya geldiğimizde, şahane bir karşılama...... Tulum sesi eşliğinde folklorik kıyafetli gençler ve Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Erkan YAZAN  bizi karşıladılar.


     Ayrıntılara geçmeden  bir şansızlıktan bahsetmem gerek. Sevgili Belediye Başkanımız  o gün kayak merkezinde ufak bir kaza geçirmiş, bu nedenle bizle beraber olamamıştı. Ancak bu üzüntümüz, Belediye Başkanımızın görüntülü bağlantı yapıp bizlerle sohbet etmesi ile giderilmişti.
     Umarım ülkemizin her köşesinde böyle ilgili, yeniliklere açık, sosyalleşmeyi seven, tanıtım ve hizmete önem veren Belediye Başkanlarımız olur.


     Tanrım.... cennetemi düştük.... dedirtecek kadar çok çeşitli yöresel yemeği, hem de yöresinde, aynı anda tatmak büyük şanstı.
     Horonlar eşliğinde keyifli akşam yemeği listemiz sayısız ...

Artvin yöresel Yemekleri.....
Su böreğ, Garşo ((ekmekaşı), Çimur; Kete, Mısır ekmeği,Erişte,Silor, Kaymaklı Börek, Ev makarnası, Nişoşlu yoğurt çorbası, Kesme, Çinçar, Motrella, Lapurçen, Puçuko, Kara lahana, Çargala, Turşu kavurma, Yatık döner (cag kebab), Kuymak, Mıhlama, Çaşur, Küme, Pestil, Papa, Hasuta, Laz böreği, Şoti baklava, Silor tatlısı, Kayısefe, Zurbiyet,...... ve daha neler neler.








     Yemek sonrası özel Şark Odasında sohbetler eşliğinde kahvelerimizi içtikten sonra yine tesise ait odalarımıza yerleştik. Temiz hava da mis gibi bir uyku....


    Sabah uyanmak....veee gördüğüm manzara karşısında hem de soğuğa aldırmadan pijama ile çıkıp manzara fotoğrafları çekmek.. Çoruh Nehri'nin güzelliğine uyanmak... bu kadarı bile değerdi. Artvin'e gelmek için.


     Gece göremediğimiz o güzel manzara, sabah hoş bir sürpriz yapmıştı bizlere.


     Mükemmel bir kahvaltı bizi bekliyordu. Yine yöresel tatlar çoğunluktaydı. Bu güne kadar yediğim Kuymak, Kuymak değilmiş meğer.


   Tereyağının mis kokusu ,özel mıhlama peyniri ve mısır unu bu kadar güzel bir lezzet yaratmak için bizler için buluşmuş maharetli ellerle sunulmuştu. Kahvaltıya dair başka lezzetleri yazmayacağım, çünkü her bir lezzet için en az bir paragraf yazmam gerek.. Biraz acımasız olacak ama...ne yapalım bu kadar, gidin görün tadın.... diyorum.


     İlkokul kitaplarımızda barajlarımıza çok yer verilirdi. Ülkemizdeki barajları ve bulundukları yöreleri ezberlerdik. Şimdilerde uzağım biraz, öğrenciler bu tarz bilgilere sahipler mi, öğreniyorlar mı bilemiyorum ama, ben burada Artvin Deriner Barajından  bahsetmeden geçemem.


     Avrupa'nın 3. Dünya'nın 6. büyük barajı Artvin' de.  Öğrenmekten büyük bir mutluluk duydum. Devasa muhteşem görünüşlü barajı ilgili mühendislerin rehberliğinde gezdik, tanıdık, gururlandık.


      Karadeniz olurda Kanyonları olmaz mı?  Cehennem Kanyonu yine muhteşem görünüşü ile bizlere  gizemli bir hayranlık yarattı. Rehbersiz olarak iç kısımlarına gitmek tehlikeli olabileceğinden dolayı başlangıç noktasında resim çekmekle yetindik.


     Artvin de girişimci kadınlarımızdan yalnızca biri olan Hatice Hanımın mutfağında yine yöresel yemeklerden oluşan harika bir öğle yemeği yedik. Belediye Başkanımızın eşleride bu yemekte bizlerle beraberdi. Hatice Hanım'ın ödüllü yemeği olan Ayvalı Kebabı da tatma şansımız oldu.
     Yemekte neler mi vardı? Bir kısmı burada.


     Belediye Başkanımızın eşiyle beraber belediyeye ait özellikle kadınlarımıza yönelik, toplantıların yapıldığı, spor eğitiminın verildiği, hatta nişan, kına gecesi gibi organizasyonların yapıldığı mis gibi kokan bu tesiste kahvelerimizi yudumlayıp yapılan hizmetler hakkında bilgiler aldık.


     Ayrıca engelli vatandaşlarımızın evlerinden alınıp sosyalleşmeleri için her türlü hizmetin yapıldığını öğrendik ve mutlu bir gülümsemeyle uğurlandık.


     Muhteşem manzaralar eşliğinde zamanın hesabını yapmadan bir güzelliğe daha ulaştık. Seyir Tepesi..... Hatila Vadisinde cam bir terasın üzerinde 220 metre yükseklikte olağanüstü bir manzara, doğal güzellik...... soğuk bir havada bu şahane manzara eşliğinde bir çay keyfi yapmak ayrıcalığına Belediye Başkan yrd. Erkan YAZGAN hoş süprizi ile sahip olduk.


    Hava karardığında Ata Tepeye ulaştık. Türkiyenin en büyük Atatürk Heykelini gördük. Yerden yüksekliği kaidesi ile birlikte 35 metre olan , bu Atatürk Heykeli Kahvecioğlu Vakfı tarafından yaptırılmış. Takdir ve sevgilerimizle gurur duyduk.


     Evett akşam oldu, haydi otelimize.  Gözlerimi kapatıp gördüğüm güzellikleri unutmamak için, tekrar hafızama kazımaya çalışırken karlar arasında Kafkasör Yaylasında ki Atabarı Oteli ne gelmiştik bile.


      Artvin Belediye yetkililerinin bizi yalnız bırakmadığı akşam yemeğinin yıldızı Cag Kebab sonrası şömine başında keyifli sohbetler yaptık. Sevgili Belediye Başkanımız bize hatıra hediyeler hazırlamışlar, kendilerine bu ince davranışları için teşekkürler.


      Bir ara dışarı çıkıp kartopu oynamayı ihmal etmedik. Yorucu ama zevkli bir günün ardından dinlenmek için odalarımıza çekildik.


      Sabah kahvaltı sonrası Kafkasör Kayak Merkezine çıkmak için biraz bekledik. Çünkü sabaha kadar kar yağmış yollar kapanmıştı. Yolların açılması sonucu şahane manzaralar eşliğinde kayak merkezine ulaştık.


     Çocuklar gibi kaydık,eğlendik, çığlıklar attık.


     Biliyor musunuz ?  Karadeniz'li  bir arkadaşım anlatmıştı. Sıkıntılı zamanlarında dertlerini, streslerini atmak için dağlara çıkıp bağırırlarmış. İşte aynen ben de öyle yaptım. Bağırdım......umarım sıkıntılarımı orada bırakmışımdır.... tekrar bana musallat olmazlar....


     Soğukta en iyi gelen şey ıhlamur. Yöreye ait soba üzerinde demlenmiş bir ıhlamur keyfimize keyif kattı.  Sevgili Nazmiye'nin harika süprizi unutulmaz.... Kuzine içinde pişen baharatlı patates....tek kelime ile enfesti..


     Keyifle dağdan inerken muhteşem manzarayı izlemeye doyamadım. Neden bu kadar cennet köşeler maddi kazançlar için tarumar edilmek istenir ki.?  Rant için bu güzellikler katledilmesin istiyoruz. Gece gündüz nöbet tutan doğa severlere çok kısa bir sürede olsa destek verdik. Umarım bu güzel köşe, kendine ait olarak kalmaya devam eder.

   
     Kafkasör Yaylasına kışın giderseniz kayak yapabilir,  Haziran ayında giderseniz Boğa güreşleri Festivali'ne katılabilirsiniz.
     Yöresel ürünler alışverişi için Artvin'de biraz zaman geçirdikten sonra Trabzon'a doğru yola çıktık.
Artvin'den neler mi aldık..?
Tereyağ, küme, pestil, dut pekmezi, kaşar göbeği, mısır unu, ıhlamur, dut kurusu, nişoş (nane benzeri kuru ot) .

     Bu güzel gezi için,  enerjisi, iyi niyeti, sabrı için gerçek Artvinli Sevgili Nazmiye Özdemir MERİÇ ve değerli Eşine, Belediye Başkanı Sayın Mehmet KOCATEPE ve değerli Eşine, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ender YAZAN ve değerli Eşine, hoşgörülü sevgili yol arkadaşlarıma, güler yüzlerini eksik etmeyen tüm çalışanlara ve Artvinli'lere çok teşekkür ediyorum.

     Güzellikleri arkada bırakırken, bir yerler de hala var olduğunu bilmek bile, çok güzel bir duygu..

     Bu güzel gezi de kışı gördük, baharı da görmek dileğiyle....

    
    
    
    

    
      

Yorumlar

BLOGGER: 33
Loading...

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

#kahve #türkkahvesi#içecekler #tariflerim #genel #yaşam #birgulunlezzetleri,2,#kek #kugelhopf #almankeki #cake #hamurişleri #genel #çaysaati #pratiktarifler #nefisyemektarifleri #tatlı,1,#Otizm #Balıkesir,1,#tariflerim #genel #yaşam #birgulunlezzetleri #dükkan #farkındalık,1,#yaşam #asgariücret #ücretler #asgariücretfiyatı #mmaş #asgarimaaş,1,23 Nisan,1,5 çayı,3,acı,1,AçelyaAkkoyun,2,ala,1,alıpazar,1,Alışveriş,6,alman,1,ana yemek,10,ana yemekler,16,anayemek,5,anayemekler,6,anne,1,anne yemeği,1,antioksidan,1,aperitif,1,Ariste,2,aristepeynir,1,ARTVİN,1,asit,1,aşure,4,Atatürk,1,atışmalık,1,atıştır,1,atıştırma,2,atıştırmalık,52,ATIŞTIRMALIK,15,Atıştırmalıklar,9,avukat,1,ayçekirdek,1,ayran,1,Ayranaşı,1,Ayva,1,ayvalık,1,ayvazşef,1,az şekerli,1,azşekerli,1,badem,2,bağ pastanesi,1,Bahar,1,bahar nezlesi,1,baharat,3,baharatlar,1,bakım,1,bakla,1,baklava yufkası,3,bakliyat,1,bal,4,balık,3,BALIK,1,balık çorbası,1,balıklar,2,balkabağı,5,Balkabağı çorbası,1,ballı,2,Balzamik sirke,1,barilla,2,basit,1,Başbakan,1,bayram,2,bayramı,1,bazlama,2,benim kızım,1,benimkardeşim,1,beş çayı,14,beş çayı lezzetleri,1,beş çayı tarifleri,2,beşçayı,1,beyaz çikolata,3,beyazçikolata,1,bezelye,1,biber,3,bimutfakikişef,1,biogranit,1,Birgulunlezzetleri,2,bisküvi,1,bitter,1,blogger,2,boomads,1,bostanpatlıcan,1,börek,4,börekler,11,börekler; pratik tarifler,1,Börülce,1,buğday,2,bulgur,9,bumerang,3,Burcu Esmersoy,1,burger,1,Cafe,1,ceviz,9,Chamallows,2,cikolatali,1,cips,1,coffe,1,contemporaryistanbul,1,cookplus,2,cosmed,1,cupcake,5,çabuktatlı,1,çarşı,1,çay,2,ÇAY SAAATİ,1,çay saati,5,ÇAY SAATİ,1,çay saatleri,1,çaysaati,1,ÇAYSAATİ,1,çıtır,1,Çiçek Tasarım,1,Çiğ köfte,1,çikolata,10,çikolatalı,4,çilek,5,çocuk,2,çocuk tabakları,1,çorba,5,çorbalar,9,Çörek,2,çörekler,2,çörekotlu,1,çörekotu,1,davet yemekleri,3,davet yemeler,1,davetyemekleri,1,Dekorasyon,1,DENEYİM,1,dereotu,3,dijitaldergi,1,direniş,1,diyet,11,DİYET,1,diyet yemekleri,2,diyet.,1,diyetyemekleri,1,dolma,1,dolma biber,1,dolmalar,2,domates,4,domates sosu,1,dondurma,1,DONDURMALI TARİFLER,1,dr otker,1,duyu,1,duyum,2,düğme,1,easy,1,eğitim,2,eğlence,1,ekler,1,ekmek,3,ekmekler,9,ekşi maya,1,El İşleri,1,elma,1,elmalıpay,1,enginar,2,erenköy,1,erik,1,erik kurusu,1,erişte,1,erkap,1,erzurum,1,Esans,1,et,1,et yemekleri,12,ET YEMEKLERİ,6,Etkinli,1,Etkinlik,38,ETKİNLİK,2,ETKİNLİKLER,34,etsiz burger,1,etyemekleri,2,ev yapımı,1,expresso,1,eylül,1,Fasulye,1,feslegen,3,festival,5,Festivaller,6,fındık,2,fındık unu,1,fındık yağı,1,Fırın Lezzetleri,1,fırın yemekleri,1,fıstık,3,fıstık ezmesi,1,fıstıklı,1,fosforlu cevriye,1,fransızyemekleri,1,gastronomi,1,genel,147,gezi,4,GEZİ,3,Gezi İstanbul,1,Gezi yazısı,1,geziler,2,gezilerim,1,GEZİLERİM,7,Girit Kabağı,1,gloria Jean's,1,gloriajeans,1,glutensiz,2,glutensiz kurabiye,1,Gnocchi,1,gurme gezi,1,Güneşli,1,güzel sunum,1,Güzellik,2,hafif,3,hamur,1,hamur işi,5,hamur işleri,4,hamuriçi,1,hamurişi,15,HAMURİŞİ,10,hamurişleri,3,HAMURİŞLERİ,12,harikalar mutfağı,1,harikalarmutfağı,1,Haşhaşlı,1,havuç,1,helva,3,hidiv kasrı,1,hindi,1,hindistan cevizi,1,hindistancevizi,1,HOBİ,2,hotel,2,hukuk,1,ıspanak,1,Ispanak,1,ıspanaklı,1,Ispanaklı,1,ıspanaklı kek,1,ızgara,1,Izgara,1,içecekler,2,İÇECEKLER,1,içi dolgulu ekmek,1,iftar,1,ikramlık,2,ilklokanta,1,irmik,3,istanbul,1,İtalya,1,jöle,1,kabak,4,kadayıf,2,Kadın,1,Kafkasör,1,kağıt helva,1,Kahvaltı,4,kahvaltı tabağı,1,kahvaltıda,1,kahvaltılık,39,kahvaltılıklar,2,Kahvaltilik,6,kahve,1,kakao,4,kakaolu,4,kakaolu kek,3,kakaolu kekler,2,Kalecik,3,Kalecikun,1,Kanape,1,Kapadokya,1,kapya biber,2,kara,1,kara cuma,1,karaca,2,karadeniz,1,karnabahar kısırı,1,Kars,2,kaşar,2,kavrulmuş un,1,Kavut,1,kayısı,1,kaymak,2,keçiboynuzu,2,keçisütü,1,kedidili,1,Kefir,1,kek,13,KEK-PASTALAR,16,kekler,24,kemik gelişimi,1,kestaneli pilav,1,kırmızı soğan,1,kırmızıbiber,1,kış hazırlıkları,3,KIŞ HAZIRLIKLARI,3,kışlık,1,kıtır,2,kıtlama çay,1,kıyma,2,kıymalı,4,kızartma,1,kızılcık,1,kitap,1,kivi,1,kolay,19,kolay kurabiye,2,kolay pilav,1,Kolay tarifler,12,KOLAY TARİFLER,5,kolay tatlı,1,kolay yemek,3,kolay yemekler,1,kolaytarif,2,kolaytarifler,2,kolayyemek,1,Koly tarifler,1,konaklama,9,Kozmetik,1,köfte,4,köfteler,3,köşe yazısı,1,köz patlıcan,2,Kraker,1,krema,6,Kremşanti,2,krep,6,krepler,3,kruvasan,1,Kumpir,1,kurabiye,12,KURABİYE,1,kurabiyeler,8,KURABİYELER,3,kuru biber,1,kuru domates,2,kuru soğan,1,kuru vişne,1,kurutulmuş biber,1,kuruüzüm,1,Kuşkonmaz,1,kuşüzümü,1,labne,5,labneli,2,lahana,3,lansman,4,LatifeHanım,1,Lay's,1,Lays,1,lazanya,1,leopar,1,leziz,4,lezzet,3,lezzetli,1,limon,6,limonata,2,limonsuyu,1,lokanta,1,lokum,1,lor,4,luna,2,Madımak,1,makale,1,MAKAN,1,makarna,3,makarnalar,2,Mantı,2,Mantılar,1,mapple syrup,1,maraş,1,margarin,1,Marsmelov,1,marşmallov,1,maya,2,mayalı,2,mayalı ekmekler,1,maydanoz,2,mayonez,1,mayonez tarifi,1,MEKAMEKAN,1,mekan,23,mekan öneri,2,MEKAN TANITIM,3,MEKAN TANITIMI,1,MEKAN TANITIMLAR,10,mekanlar,5,mekik börek,1,mevsimsebzesi,1,meyve,2,meyveli,4,meyveli kek,3,meyveli tarifler,4,meyveli tatlar,2,meyveli tatlılar,4,MEYVELİ TATLILAR,4,meyveli tatlılar ç,1,meze,11,mezeler,3,mıhlama,1,mısırunlu,1,mısırunu,2,milföy hamuru,1,milletvekili,1,mimoza yaşam merkezi,1,muffin,5,muratbey Ezine,1,muska,1,mutfak,1,muz,2,muzlu,1,Muzlu rulo,1,mücver,1,mürdüm,1,mürdümeriği,1,nane,6,Nar,2,nar ekşisi,1,Narlı,2,Nasıl Yapılır,1,nefesini keşfet,1,nefis,2,nefis yemek tarifleri,1,nero,2,Nevzine,1,nişasta,1,niyokki,1,nohut,3,nohut yemeği,1,noodle,1,Nudo,1,orecchiette,1,otel,2,oteller,2,ödüller,1,ödüllerim,1,ödüllü yemekler,2,özel gün,1,özgecan,1,özgürlük,1,ÖzlemMekik,1,Paça,1,paça çorbası,1,Pakmaya,1,pancake,2,pancar,3,pankek,4,Pasta,11,pastalar,2,Pastane Pidesi,1,pastırma,1,patates,4,patlıcan,1,pay,1,pazı,2,pekmez,4,pestil,1,petibör,1,peynir,10,peyniraltı suyu,1,peynirli,2,Pide,1,pilav,4,pilav siyah pirinç,1,pilavlar,6,PİLAVLAR,1,pirinç,3,Pizza,2,PİZZALAR,1,poaça,1,Poaçalar,1,portakal,3,pöç,1,pöçü,1,prarik tarifler,1,pratik,4,pratik lezzetler,1,pratik lezzetler,4,PRATİK LEZZETLER,2,pratik tarifler,17,PRATİK tarifler,2,PRATİK TARİFLER,5,pratik tatlı,2,pratik yemekler,5,pratiktarif,1,pratiktarifler,2,pratikyemekler,1,Pril,1,puding,1,pudra şekeri,1,pudraşekeri,5,püre,1,Queen,1,ramazan,2,reçel,2,reçeller,4,RefikaBirgül,1,reklam,1,rende,1,renkli,1,restaurant,3,reyhan,1,rezene,1,rom,1,rulokek,1,sabah,1,saglikliyemekler,1,sağlık,4,sağlıklı,2,sağlıklı tarifler,2,sağlıklıekmek,1,sahur,1,sakatat,1,salam,1,salata,7,Salatalar,13,salataler,1,Salça,2,sanat,1,sarma,2,sarmalar,2,sarmısak,2,sebze,4,sebze yemeği,3,sebze yemeğş,1,sebze yemekleri,22,SEBZE YEMEKLERİ,1,sebzeli,1,sebzeli burger,1,sebzeli yemekler,1,Sebzköfteler,1,senin sezon,1,Sergi,1,serin,1,sevgililergünü,2,sevinç,1,seyahat,8,seyahat acentaları,1,sıcak,1,sıvıyağ,2,sızma zeytinyağ,3,simit,1,simit salonu,1,sirke,2,siyah pirinç,1,soğan,2,soğan çorbası,1,soğuk,3,SOĞUK TATLILAR,5,somon,1,sos,7,Sufle,1,sunum,1,susam,5,susam yağı,1,Susuz manikür,1,SüreyyaAğaoğlu,1,süt,9,sütlaç,1,sütlü,6,sütlü tatlı,2,sütlü tatlılar,2,SÜTLÜ TATLILAR,12,şarap,1,Şehirler,2,şehriye,1,şehriye pilavı,1,şeker,7,şeker hamuru,1,şekerhamuru,1,şekerli çay,1,şekersiz,3,şerbet,1,şerbetli tatlı,1,şerbetli tatlılar,2,ŞERBETLİ TATLILAR,3,şerbetlitatlı,1,şerbetsiz tatlılar,1,ŞIK SUNUMLAR,1,şımarık,1,şile,1,T,1,tadım,6,tadım etkinlği,1,tahin,4,tahinli börek,1,tam bugday unlu,1,tambuğday,2,tambuğdayunu,1,tanen,1,tanıtım,8,TANITIM,2,TANITIMLAR,3,tarhana,3,tarif,1,tarifler,46,TARİFLER,18,tariflerim,44,TARİFLERİM,139,tariflerim. kolay tarifler,1,TARİH,1,Tartelot,1,tartlar,1,tat,1,tatil,2,tatlı,35,TATLI,4,tatlı kurabiyeler,3,tatlı tarifleri,2,Tatlı; pratiktarifler,1,tatlılar,23,TATLILAR,31,tavsiyeevi,1,Tavsiyeler,1,tavuk,1,Tavuklu Yemekler,1,taze peynir,1,taze sarmısak,1,tazedirekt,1,tefal,1,tencere,1,tencere yemekleri,1,tereyağ,5,tereyağı,9,tersane İstanbul,1,toplantılar,1,tost ekmeği,2,Trabzon,1,travel,1,travels,3,tTefaloptigrill,1,tti,1,tur,1,Turizm,3,TURİZM,1,turşu,1,Turta,3,turtalar,2,tuz,1,tuzlu,11,Tuzlu atıştırmalıklar,1,tuzlu hamur işi,1,tuzlu kurabiyeler,1,Tuzlu tatlar,1,tuzlular,12,Türkiye,1,tv çekimi,1,tv çekimleri,1,tv programları,2,TV PROGRAMLARIM,7,tv proğramları,5,Ulaşım,6,un,8,un pudra şekeri,1,Uneller,1,ülkeler,1,ÜRÜN,3,üzümsuyu,1,Valentine's Day,1,valentines,1,vegan,1,vejetaryan,1,VEJETERJAN,1,vejeterjanlara uygun,1,vejeteryan,15,vejeteryan yemekler,2,Videolu tarifler,18,VİDEOLU TARİFLER,5,vişnesulu kek,1,waffle,4,woodyville,1,workshop,5,yağsız,1,yardımcı yemek,1,yardımcıyemek,1,yarışma,1,YAŞAM,56,yaz,2,yazlık,1,yazyemeği,1,yemek,22,yemek hikayeleri,2,yemek mekanları,2,yemek tarifleri,16,yemek tariflerim,3,yemek videosu,1,yemekler,21,yemekler tarifler,1,yemeklerim,4,yemeklerim.,1,yemeklerin,1,yemiş,2,yeni lezzetler,2,Yeni yayın birgulunlezzetleri,1,yeşil mercimek,1,yeşilzeytin,1,yogurt,2,yoğurt,7,yöresel,12,yöresel lezzetler,3,yöresel yemekler,6,yöreselyemek,1,yöreseyemekler,1,yufka,2,yulaf ezmeli,1,yumurta,13,Yurt Dışı,5,Yurt İçi,5,yurtiçi,5,zencefil,2,zerdeçal,6,zerdeçallı,1,zerdeçel,1,zeytin,3,zeytinezmesi,1,zeytinli,1,zeytinli ekmek,1,zeytinyağ,1,zeytinyağı,5,zeytinyağlı,9,ZEYTİNYAĞLI,2,zeytinyağlı yemekler,2,ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER,1,zeytinyağlılar,9,
ltr
item
birgülün lezzetleri: Artvin-Artvin Göğe Komşu Topraklar
Artvin-Artvin Göğe Komşu Topraklar
artvin gezisi,atabarı,seyahat, yöresel yemekler, artvin yemekleri,kayak merkezi, kafkasör, mıhlama, tereyağ, seyahat, seyir tepesi,
https://4.bp.blogspot.com/-Vbr5neeS2Oo/VsobfB26hnI/AAAAAAAADFw/w9J85HNWiS0/s640/IMG-20160207-WA0112.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-Vbr5neeS2Oo/VsobfB26hnI/AAAAAAAADFw/w9J85HNWiS0/s72-c/IMG-20160207-WA0112.jpg
birgülün lezzetleri
http://www.birgulunlezzetleri.com/2016/02/artvin-artvin-goge-komsu-topraklar.html
http://www.birgulunlezzetleri.com/
http://www.birgulunlezzetleri.com/
http://www.birgulunlezzetleri.com/2016/02/artvin-artvin-goge-komsu-topraklar.html
true
1207492432906278779
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız