ada kek

10 Mart 2016 Perşembe

Anne Lezzetli Tavuklu Bazlama

    Günün her saati yenilebilen bazı yiyecekler vardır.  Ben zamansız yemekler diyorum.
     İşte Tavuklu Bazlama da böyle yemeklerden... zamansız her daim yenilebilir. Üstelik içinde anne lezzeti var.


     Her öğün dışında, işyerinde, piknikte, beslenme çantasında, acıktığına, evde yapılan toplantılarda, yolculuklarda, diyette vs.vs..

 Malzemeleri Yapılışı basit ve kolay çokta doyurucu üstelik.

Malzemeler 
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket maya 
  • 1 tk tuz 
  • 1 tk şeker 
  • Ilık su
İç malzemesi için
  • 1 tavuk göğsü 
  • 1 adet domates
  • 2 sivri yeşil biber
  • 4 yk zeytinyağı 
  • Tuz-karabiber



Yapılışı 
  • Tavuk göğsünü haşlanması için su ile beraber ocağa koyarız. 
  • Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurup, mayalanmasını için üzerini örtüp beklemeye alırız.
  • Haşlanmış tavukları elimizle minik parçalara ayırırız.
  • Biberleri ve Domatesleri incecik doğrarıp hazırlarız.
  • Tavaya sıvıyağ koyar, tavuk parçalarını ve biberleri hafifçe baharatlarınıda ilave ederek soteleriz.
  • Ocaktan indikten sonra domatesleri de ilave ederiz.
  • 2 katı kadar kabarmış olan hamurumuzdan tavamızın büyüklüğüne göre parçalar ayırırız.
  • Her bir parçayı yuvarlak bezeler halinde hazırlarız. 
  • Her bir bezeyi elimizle açarak  tavuklu içimizden koyar yarım ay şekline getiririz. 
  • Yanmaz tavada arkalı önlü pişiririz.
  • Bu kadar..... nefis anne lezzetinde bazlamalarımız hazır.
  • Fazlasını dondurucuya koyup daha sonrada kullanabilirsiniz.
  • Afiyetler olsun. 

2 yorum:

  1. bunu denemem lazım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyorr, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil