ada kek

3 Nisan 2016 Pazar

Kıymalı Kolay Kumpir

     Evde Kumpir keyfi yapmak harika. Üstelik içine mayonezler, aşırı kalorili salamlar, sosisler ilave etmeden güzel bir lezzet yakalayabiliriz.
    Fazla uğraş gerektirmeden herkesin rahatlıkla yiyebileceği  Kumpir tadında güzellik.


Malzemeler 
  • 3 adet biraz iri patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 3 sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • Tuz-karabiber
  • 100 gr kaşar peyniri


Yapılışı 
  • Patatesler güzelce yıkandıktan sonra fazla yumuşak olmadan haşlanır. 
  • İç kısımları, kenarlarının biraz kalınca kalamasa dikkat edilerek,  bir kaşık yardımıyla çıkarılır.
  • İç kısımlarından çıkan patateslerin fazla soğumasına izin verilmeden, tereyağ  ve süt ile ezilerek püre haline getirilir.
  • Diğer taraftan kıyma, soğan, biber ve yağ ile kavrulur ve kumpirin  iç kısmı oluşturulur.
  • İçi oyulan patateslerin içleri hafif tuzlanarak,  kıymalı iç ile doldurulur. İç kenarlarına kaşar peyniri  yerleştirilir.
  • Önceden hazırlanan püre ister kaşık yardımıyla, isterseniz de sıkma torbasına konularak Kumpir lerin üzerini kaplayacak şekilde ilave edilir.
  • 180 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra, üzerine arzu ederseniz baharat ilavesi ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyetler olsun. 

9 yorum:

  1. Eline saglık muhteşem sunum :)

    YanıtlaSil
  2. AAA süper fikir. Tam bir bomba olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Kıymayla aram yok ama kumpir adına bile tavım :) ellerinize sağlık görüntü muhteşem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende patatesle olan her şeyi sevmişimdir.

      Sil
  4. Harika bir tarif.Okurken hemen yapmak istedim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde şimdiye kadar yaptığınızı düşünüyorum. Sevgiler.

      Sil
  5. Ellerine sağlık çok severim ve arada yaparım.:)
    Bir de iyice yıkadıktan sonra baharat ve zeytinyağı ile harmanlayıp fırınlıyorum bütün olarak,Bize patates olsun da :))

    YanıtlaSil