ada kek

31 Mayıs 2016 Salı

Nevzine Tatlısı -Yöresel Tatlar


          Biliyorsunuz Radisson Blu Hotel Kayseri'nin  davetlisi olarak  Kayseri'ye gitmiştik.
          Zaman zaman Kayseri 'nin yöresel lezzetlerinin tariflerini sizlerle paylaşacağım. 
          İstedim ki önce tatlı ile başlayayım.   
Nevzine Tatlısının paylaşacağım bu reçetesi Radisson Blue Hotel Executive Chefi Emre Öztop'a ait.


6 KİŞİLİK
MALZEMELER                                                           
· 6 SU BARDAĞI UN                                               
· 2 ÇORBA KAŞIĞI TAHİN                                     
· 1 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT                                 
· 100 GR TEREYAĞI                                               
· 100 GR CEVİZ İÇİ
· 1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
· 1ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
· 1 ADET YUMURTA
· 1 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
· ¼ ÇAY BARDAĞI SU
· 1 FINCAN FINDIK (KIRILMIŞ,)

ŞURUP İÇİN
   1 SU BARDAĞI SU      
    1/2 ÇAY BARDAĞI ÜZÜM PEKMEZİ   
    1/4 LİMON  
   1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 


YAPILIŞI:
CEVİZ HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ GENİŞ BİR KABIN İÇERİSİNE ALIP YOĞURALIM.
ELDE ETTİĞİMİZ HAMURU 30 DAKİKA DİNLENDİRELİM.
UYGUN BİR FIRIN TEPSİSİNE 1 CM KALINLIĞINDA AÇALIM
ÜZERİNE YARIM YUMURTA BEYAZI SÜRÜP CEVİZLERİMİZİ SERPİŞTİRELİM
İSTEĞİMİZE GÖRE DİLİMLEYELİM VE ÖNCEDEN 170 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA ATIP 40 DAKİKA PİŞİRELİM.
ŞURUP MALZEMELERİNİ KÜÇÜK BİR TENCEREDE KAYNATIP EN SON PEKMEZİ İLAVE EDELİM.
ŞURUBUMUZU FIRINDAN ÇIKAN TATLIMIZA DÖKÜP SOĞUTALIM.
TAHİN VE İSTEĞE GÖRE 1 KAŞIK DONDURMA İLE SERVİS EDELİM. AFİYET OLSUN.





3 yorum:

  1. Tatlı harika görünüyor.Deneyeceğim tarifler arasına aldım :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Tepside ki hali bile çok güzel.Ellerinize sağlık.Bir etkinlikte tazecik yemiştim.Çok güzeldi.

    YanıtlaSil