ada kek

21 Haziran 2016 Salı

İÇLİ EKMEK

     Yaz aylarında yağlı salçalı, yemekler pek aranmıyor. Daha çok salatalar, zeytinyağlılar karbonhidrat ihtiyacı hissedilince çay veya ayran yanı doyurucu börekler bir öğün olabiliyor.
     Bu gün kendimce domates, peynir, çay ve  içli bir ekmekle akşam saat 6 yemeği yaptım.
     Ekmeğin iç kısmına koyduğum kıymalı ve cevizli malzeme ile kek görümünde harika bir börek tarifi sizlerle.
https://youtu.be/1NX6WPPaL-Q

Malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı çok ince çekilmiş ceviz
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2-3  su bardağı kadar normal un

İç malzeme için
  • 300 gr dana kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 yk sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irice çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı
  • Soğanı mümkün olduğunca küçük doğrayarak, ceviz hariç tüm iç malzeme ile yapışmaz tavada pişirin.
  • Ocaktan alınca cevizi ilave edip karıştırın ve soğuması için bekletin.
  • Hamur malzemesi ile yumuşak bir hamur yapın. Un hamurun kıvamına göre ilave edilmelidir. (Tam buğday unu kullanıldığı için hamur bekledikçe biraz katılaşabilir.)
  • Ilık ve kapalı olarak bekletilen hamuru 2 katı kadar kabardıktan sonra, hafifçe yoğurularak 2'ye ayırın.
  • 30 cm lik yuvarlak kek kalıbına elinize sıvı yağ alarak hamuru yayarak yerleştirin.
  • Hazırlanan iç malzemenin tamamını hamurun üzerine boşaltın.
  • Daha sonra diğer hamur parçasını yine sıvı yağ yardımı ile kıymalı malzemenin üzene  kapatın.
  • Üzerini kapatarak ılık bir yerde tekrar mayalanmaya bırakın.
  • İçli ekmeğimiz kabardıktan sonra 160 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kek kalıbından çıkarıp ılık olarak servis yapabilirsiniz.
  • Afiyetler olsun.

3 yorum:

  1. elinize sağlık ne güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor şu sıralar evde kimse yok okullar a çıldığında normal hayata geçince yapacagımm ellerine saglık cnm :)

    YanıtlaSil