ada kek

27 Haziran 2016 Pazartesi

Lor Peynirli Enginar Meze

     Ege Sahillerinde en taze bulunan ürünlerden enginar ve lor bu gün soframda muhteşem ikili oldular.
     Hem pratik, hem sağlıklı yaz yemeklerimden biri artık Lor Peynirli Enginar Meze.
     Üstelik sızma zeytinyağ ile şahane bir lezzet her daim buzdolabınızda hazır.


Malzemeler 
  • 4 adet orta boy enginar 
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
  • 2 diş sarımsak 
  • 4 dal dereotu
  • 1/2 limon suyu 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz
  • Üzeri için ceviz

Yapılışı 
  • Enginarları az su ile haşlayın.
  • Enginarları, haşlama suyundan 2-3 kaşık ilave ederek çatalla ezin. 
  • Lor peynirini, zeytinyağının yarısını, limon suyunu, ince doğranmış dereotunu ilave ederek hepsini çatalla ezerek karıştırın.
  • En son servis yapacağınız tabağa yerleştirin.  Kalan zeytinyağını gezdirin.
  • Üzerini dereotu ve ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyetler olsun. 

2 yorum:

  1. oo cok kolay mıs bende yaparım artık elinize saglık cnmcım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki yaparsınız çok pratik ve lezzetli.

      Sil