ada kek

15 Haziran 2016 Çarşamba

Gül Şerbetli Ramazan Çikolatası

     Ramazan ayında evlerimizde en çok bulunan besinlerden hurma ile diyet bir tatlı yapmak istedim. Ancak pek diyet olduğunu düşünmüyorum, kalorisi biraz fazla gibi. Ama sağlıklı bir atıştırmalık diyebilirim.
     Hiç şeker kullanmadım. Biliyorsunuz hurma da, incir de yeterince tatlı. 2 yemek kaşığı kendi yaptığım gül şerbetinden  kullandım. Şayet gül şerbetiniz yoksa istediğiniz bir reçelin suyunu da kullanabilirsiniz.


     You tube dan izlemek isterseniz.
      https://youtu.be/pG7CoMV1kxM

          
Malzemeler
  • 30 adet hurma
  • 6 adet incir
  • 1 sb ufalanmış ceviz ve fındık
  • 2 yemek kaşığı gül şerbeti
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Üzeri için fındık, fıstık,hindistan cevizi, keçiboynuzu tozu vs.

Yapılışı
  • Hurmaların çekirdeklerini çıkartın, incirleri yarım saat ılık suda bekletin.
  • Daha sonra parçalayarak rondoya alın ve tüm malzemelerle beraber macun kıvamına gelene kadar çevirin
  • Küçük parçalar halinde yuvarlayıp, istediğiniz malzemeye bulayın. Çikolata tadında toplarınız hazır
  • 1 saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsniz. Afiyetler olsun.

4 yorum:

  1. nefis bir tarif yine. Evde çikolata yapmak hiç aklima gelmemisti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya Hanım güzel yorumunuz için çok teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  2. Çok leziz olmuştur, denemek lazım ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil