ada kek

8 Eylül 2016 Perşembe

Cevizli Üçgen Mantı Tatlısı

       Bu gün şöbiyet tadında ama kıtır kıtır,  adeta cevizli bir mantı yapar gibi tatlı yaptım.
      Hazır bayram da yaklaşmışken şirin üçgenler şahane oldular.
      Adına Cevizli Üçgen Mantı Tatlısı  adını verdim. Biraz uzunca oldu ama, tatlının adı, kendini tanıtsın istedim.
    Şerbetini arzu ettiğiniz zaman ılık olarak döküp birkaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.  Video
https://youtu.be/GkMFNTkz7YE


Malzemeleri 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı sıvı yağ 
  • 3 adet yumurta 
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı  Un 
Açmak için
  • 200 gr buğday nişastası
İçi için
  • 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker 
  • 3,5 su bardağı su 
Üzeri için
  • 1 su bardağı tereyağ
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 




Yapılışı
  • Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır.
  • Elde edilen hamurdan 30 adet beze yapılır. 
  • Her bir beze bol nişasta ile yemek tabağı boyutunda açılır.  Üst üste konur.
  • Merdane ile tüm bezeler tekrar açılır. 1 cm kalınlığına gelince mantı yapar gibi ancak daha iri kareler kesilir.  
  •  Aralarına ceviz koyarak üçgen şeklinde katlanır.
  •  Üzerlerine eritilmiş yağ ılık iken dökülür.
  •  Ve ısınmayan fırında 180 derecede 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir.
  •  Şeker ve su fazla koyulaşmadan  kaynatılır ve içine 1 adet çubuk tarçın koyarak ılımaya bırakılır.
  •  Şerbet ılık olarak,  soğuk üçgen mantıların üzerine dökülür.  Üzeri şerbeti  çekmesi için kapatılır.
  •  Afiyetler olsun.



5 yorum:

  1. Isınmayan fırında derken anlam veremedim yani ısınmayacakmı fırın ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçikme için özür dilerim. Fırının önceden ısıtılmaması gerekiyor. Tepsiyi fırına koyup daha sonra fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz. Sevgiler.

      Sil
    2. Teşekkür ederim ısınmadan koyup sonra ısıtarak yapacağız bazı tariflerde ısının daha önceden ayarlanması söyleniyor demek türe ve ne yaptığınıza göre değişiyor.

      Sil
    3. Katlı olduğu için birdenbire fazla pişmesin diye önceden ısıtmadan fırını kullanıyorum. Genelde ince ve katlı hamurlardan bu yöntemi kullanıyorum. Geri dönüş yapmanız da çok hoş bende teşekkür ederim.Sevgiler

      Sil
    4. Katlı olduğu için birdenbire fazla pişmesin diye önceden ısıtmadan fırını kullanıyorum. Genelde ince ve katlı hamurlardan bu yöntemi kullanıyorum. Geri dönüş yapmanız da çok hoş bende teşekkür ederim.Sevgiler

      Sil