ada kek

26 Ekim 2016 Çarşamba

fransız Tostu

     Geç kahvaltı yapanlar ve haftasonu kahvaltıları için harika bir tost.
     Çok sık olmasa da bazı zamanlar işler güçler kahvaltı saatini erteliyor. İşte öyle bir günde hem kahvaltı, hem öğle yemeği için Sevgili Şefim Cansu dan öğrendiğim Fransız Tostu  yaptım. Yapılış aşamalarını sizlerle paylaşmadan olmaz dedim.


     Mutlaka bir kez denemenizi isterim. Fransızların cafelerde ayaküstü doyurucu bu atıştırmalığı, besleyici, sağlıklı, birazda bol kalorili diyebilirim. Çocuklar için mükemmel .


Malzemeler
  • 2 adet tost ekmeği
  • 2 dilim emmantel veya kaşar peyniri
  • 1 adet jambon
  • 1 yumurta
  • 5 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • yeşillik

Yapılışı
  • Yapışmaz tavada 1 tatlı kaşığı tereyağı ile tost ekmeğini arkalı önlü kızartın.
  • Üzerinin Beşamel sosu için, başka bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağ ile unu hafif pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra azar azar soğuk sütü ilave edip karıştırın. Pürüzsüz bir sos elde edip ocağı kapatın.
  • Bu aşamada arzu ederseniz çok az muskat ilave edebilirsiniz.
  • Tost ekmeğinin üzerine 1 dilim peynir, jambon ve tekrar 1 dilim peynir koyup, diğer tost ekmeğini üzeine kapatın.
  • Hazırlanan tostun üzerini kaplayacak kadar beşamel sos döküp 160 derece ısınmış fırında üzeri kızarana dek bekletin.
  • Kalan 1 tatlı kaşığı tereyağ ile yumurtayı, sarısını bozmadan pişirin.
  • Ve fırından çıkan tostun üzerine yerleştirin.
  • Yeşilliklerle birlikte servis yapabilirsiniz.
  • Afiyetler olsun.

2 yorum:

  1. Bu tost çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftasonu için ffarklı bir tost yapayım istedim. Teşekkür ederim.

      Sil