ada kek

14 Ekim 2016 Cuma

Palamut Sote


   Bu yıl ülkemizde bir kaç yıla nazaran  çok şükür palamut bolluğu var.  Her şey zamanında, yerinde mevsiminde güzel.
     Hal böyle olunca da soframızda sık sık palamut balığına yer veriyoruz.
     Izgara, fırın, buğulama derken bu günde Palamut Sote yaptım.
     Ve bu pratik tarifimi  sizlerle paylaşmak istedim.


Malzemeler 
  • 1 adet palamut
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kereviz sapı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon rendesi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz-pulbiber-karabiber
  • 2-3 dilim limon
  • Maydanoz



Yapılışı

  • Palamut, fileto şeklinde temizlenip ayrılır.
  • Yıkanıp, kılçıklarından tamamen ayrılarak, kuşbaşı şeklinde doğranır ve kağıt havlu üzerine alınır.
  • Yapışmaz tavaya zeytinyağı koyup ısıtın ve yüksek ateşte doğranmış balık parçalarını hemen alt üst yapıp, adeta mühürleyin.
  • Sırası ile sarımsakları, kereviz sapı,  irice doğranmış biberleri ilave edin ve malzemelerin kaşıkla değil, tavayı sallayarak karışmalarını sağlayın.
  • Tuz ve zerdeçalı, limon rendesini, arzu ederseniz pul biberi ilave ederek bir kez malzemelerle karıştırın.
  • Tereyağını bu aşamada ilave edin. Tavayı sallayarak malzemelerin tereyağ ile güzelce buluşmasını sağlayın.
  • İşte bu kadar.... Servis tabağına yerleştirip üzerine mutlaka maydanoz doğrayın. Limon dilimleriyle servis yapın.
  • Afiyetler olsun.

2 yorum: