ada kek

21 Ekim 2016 Cuma

Üzüm Suyu ile İrmik Helvası_ Şekersiz Tatlılar

     Artık mutfakta daha az şeker kullanmaya çalışıyorum. Bu nedenle yaptığım tatlılarda şekere alternatif daha sağlıklı malzemeler kullanmaya başladım.
     Harika lezzetli siyah üzümleri yıkayıp saplarından ayırdım.  Elimle ezerek yoğun bir üzümsuyu elde ettim.
     İşte hiç şeker kullanmadan yapacağınız İrmik Helvası nın esas oyuncusu hazır.


Malzemeler 
  • 1su bardağı irmik
  • 2 su bardağı elde sıkılmış üzümsuyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Arzu ettiğiniz kadar ceviz içi
  • 1 çay kaşığı zencefil

Yapılışı 
  • Tavada tereyağ ve zeytinyağını eritip, irmikleri ilave edin.
  • İrmiklerin rengi altın sarısı olana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  • Üzerine üzüm suyunu ilave edin, irmikler üzüm suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Suyunu çekince cevizleri ve zencefili de ilave edin.
  • Bir kaç kez daha karıştırarak helvayı alt üst yapıp ocağı kapatın.
  • 10 dakika üzeri yarı kapalı olarak dinlendikten sonra, arzu ederseniz kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz. 
  • Afiyetler olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder