ada kek

26 Aralık 2016 Pazartesi

Balkabaklı Yeniyıl Tatlısı

     Benim için turuncu renk sanki hayatın, canlanmanın rengi.  Enerji veren renkler hayatımıza pozitif yönden etkili diye düşünüyorum.
     Balkabağını acaba renginden dolayı mı çok seviyorum.  Mümkün olduğunca bu mevsimlerde fazlaca kullanırım balkabağını. Bu kez muhallebi ile birleştirip, hazır yaklaşmışken 2017 adına Balkabaklı Yeniyıl Tatlısı dedim.


Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • vanilya
  • 1 kilo balkabağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 2 damla badem sosu
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı
  • Doğranmış balkabağını 1çay bardağı şeker ve 1 çay bardağı su ile yumuşak olana kadar pişirin.
  • Çatal yardımı le pekmez ve badem sosu kararak mümkün olduğunca pürüzsüz hale gelsin.
  • (Bu işlemi blender ile de yapabilirsiniz, ancak rengi biraz solabilir ve sulanabilir.)
  • Daha sonra nişasta ile balkabağını pişirerek koyu bir kıvama gelmesini sağlayın.
  • Tereyağını da ilave ederek soğumaya bırakın.
  • Kalan tüm malzemeler ile koyuca bir muhallebi hazırlayın.
  • Kalıpların alt kısmına bu muhallebiden koyun.
  • Üstüne balkabaklı muhallebiyi yerleştirip 1 saat kadar soğumaya bırakın.
  • Kalıplardan çıkarıp servise hazırlayın. 
  • Afiyetler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder