ada kek

2 Ocak 2017 Pazartesi

Fincan Pasta

     Artık porsiyonları küçültmek gerek.  İstanbul da 2 gündür elektrikler sık sık kesilir oldu. Fırın kullanamadık ama  çareler tükenmez, hazır pasta tabanı almak yerine ocakta pişirdim pasta tabanını hem de minik porsiyonlar halinde.
     Birçok şirin ve güzel pastalarım var artık.

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 kahve fincanı un
Krema için Malzeme
  • 1/2 paket krem şanti tozu
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı vişne suyu
  • 100 gr çikolata sos veya sarella
  • 1 adet muz

Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin.
  • Fincanların 3/1 ini hamur ile doldurun.
  • Yüksek ve yayvan bir tencereye yerleştirin.
  • Fincanların yarısına gelecek kadar tencereye ılık su doldurun.
  • Tencerenin üzerine gergin olarak kağıt havlu koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Mümkünse delikli bir kapak kullanın.
  • Tenceredeki su kaynamaya başlayınca hemen ocağın altını kısın.
  • Ortalama 25 dakikada pişiyor ancak iyice kabardıktan sonra kürdan testi yaparak ocaktan alın
  • Soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın. Buzdolabına kaldırın.
  • Kekler soğuduktan sonra üzerlerine birer kaşık vişne suyu dökün.
  • Biraz bekledikten sonra bir kaşıkla dikkatlice kekin üstünü alın.
  • Arasına çikolata sos sürün, bir dilim muz koyun ve kekin kaşıkla aldığınız kısmını tekrar üzerine yerleştirin.
  • Fincan pastaların üzerini krem şanti ile süsleyip servise hazırlayın.
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder