ada kek

19 Aralık 2016 Pazartesi

HASANPAŞA kÖFTE

      Anatolia satın alınmayı bekleyen esir bir kız Zigetvar pazarında. Zigetvar Valisi (Tiryaki) Hasan Paşa seçer onu, alır getirir.  Konağın mutfağında çalışır adına  Ay Işığı derler.  Lezzetli yemeklerin kokusu sarar her daim konağı.
     Konağa gelecek özel konuklar için, Vali özel bir yemek ister,  Ay Işığından.
     İşte o zaman yapılır bu köfte, adına Hasanpaşa Köftesi denir.  16.yy dan beri ülkemizde yapılan bu güzel lezzetlerimize sofralarımızda yer verelim.
https://youtu.be/1tPSQucsr50https://youtu.be/1tPSQucsr50


Malzemeler
  • 500 gr kıyma
  • Köfte baharatı (ben knor köfte harcı kullandım)
  • 1 çay bardağı su
  • 4 adet patates
  • 1 yk tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • tuz
sosu için
  • 1  yk domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 tk tereyağ
  • tuz-karabiber
üzeri için
  • Rende kaşar
  • Domates biber



Yapılışı
  • Köfte harcı ve su ile kıymayı 5 dakika kadar yoğurun,
  • Ortası çukur olacak şekilde şekil verip fırın kabina dizin.(ortalama 18-20 adet)
  • 180 derece ısınmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Patatesleri haşlayın, sıcakken tereyağının yarısı, tuz ve süt ile ezip püre haline getirin.
  • Fırından çıkan köftelerin üzerine birer kaşık püre kondurun.
  • Rendelenmiş kaşar ve en üste domates-biber yerleştirin.
  • Tereyağ,salça,tuz ve su ile bir sos hazırlayın..
  • Köftelerin üzerinde sosu döktükten sonra, fırında kaşarlar eriyinceye kadar tekrar pişirin.
  • Afiyetler olsun.

1 yorum:

  1. Merhabalar;

    Bloğunuzun "Blogger Gazetemiz"de tanıtılmasını isterseniz, alttaki linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Sevgiler,

    http://www.hikayekalplikadin.com/2016/12/blogger-gazetemizde-yerinizi-alin.html

    YanıtlaSil