ada kek

3 Ocak 2017 Salı

Balkabaklı Kinoalı Narlı Tatlı

     Mümkün olduğunca az malzeme ile mutfakta bir şeyler yapmaya çalışırım. Bu kez meyvelerin cazibesine kapıldım sanırım.
     Ancak renklere sığındım şeker oranını en aza indirmeye çalıştım. Son günlere sık sık tatlı yapmaya başladım. O yüzden şimdi şekerden biraz olsun uzaklaşma zamanı.


Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kinoa (bulgur da kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1/2 kilo balkabağı
  • 1 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Çikolata parçacıkları

Yapılışı
  • Sütün içine kinoa yı koyun beklesin.(1 saat kadar arasıra karıştırın ama)
  • Balkabağını 1 çay bardağı su ile haşlayıp ezin.
  • Sonra bal ve nişasta ile ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Nar suyunu ,şeker ve nişasta ile seffaflaşıncaya kadar pişirin.
  • Sonra keyfinize göre, sunum kabına once balkabaklı sosumuzu, sonra kinoalı sosumuzu daha sonra da narlı sosumuzu ekleyin. 
  • Çikolata parçacıkları ile süsleyip sunun.
  • Afiyetler.

2 yorum:

  1. Bende kendimce bir blog hazırladım inceleyip yorum yapmanız mümkün mü teşekkürler Dua

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuza baktım ancak profilinizde sizi tanıtan bir yazıya rastlamadım. Hoşgeldiniz diyorum.

      Sil