ada kek

27 Ocak 2017 Cuma

Havuçlu Kek

     Yıllar öncesi yaptığım ve tarif defterime yazdığım eski klasik bir kek tarifi var. Uzun süreden beri yapmamışım. Kızımın isteği üzerine yaptım.
     Bu kez tek bir kek kalıbında değil, Minik kek kalıplarında yaptım. Yumuşacık mis kokulu bir kek oldu.
     Akşam saatinde güzel resim çekemesem de, lezzeti görünüşü harika oluyor.
     Deneyin yorumlarınızı almak isterim


Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 büyük su bardağı şeker
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 küçük su bardağı fındık yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ceviz 
  • 2-3 su bardağı kadar un

Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpın.
  • Fındık yağını da ekledikten sonra unun yarısını, kabartma tozu, tarçın ve kakao ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Havuçları rendeleyin, ceviz ve limon kabuğu rendesiyle beraber hamura ilave edin.
  • Kaşıkla karıştırarak kek kıvamına gelene kadar un ilave edin.
  • 160 Derece ısıtılan fırında pişirin.( diğer keklere nazaran daha kısa sürede pişiyor )
  • Ortalama 20 dakika yeterli geliyor. Kontrollü pişirmek gerek.
  • Afiyetler olsun.

2 yorum:

  1. harika görünüyor ablacım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim.Sevgiler

      Sil