ada kek

7 Ocak 2017 Cumartesi

Mandalinalı Kereviz

     Kış sebzelerinden yararlanmak gerek. Her şey mevsiminde güzel. Kereviz soframızda hala gerçek yerini bulamayan sebzelerden. Zeytinyağlı kereviz, havuç ve mandalina suyu ile tam vitamin deposu.


Malzemeler
  • 1 adet büyükçe kereviz
  • 2 adet havuç
  • 4 adet mandalina
  • 1 adet limon
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz

Yapılışı
  • Kereviz ve havucu jülyen olarak doğrayın. Ama hemen limonlu suya atın kararmasınlar.
  • Soğanları irice piyazlık şeklinde doğrayın.
  • Yayvan bir tencereye zeytinyağın yarısını dökün.
  • Önce soğanları, sonra havuçları ve kerevizleri tencereye ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte nemlendirip ardından, şeker ile limon ve mandalina suyunu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmelerini bekleyin.
  • Piştikten sonra çabucak soğuması için hemen başka bir kaba alın.
  • Ve üzerine kalan zeytinyağı gezdirin.
  • Kereviz sapları varsa yemeğimizin üzerine doğrayıp koymak ayrı bir nefaset verecektir.
  • Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder