ada kek

22 Ocak 2017 Pazar

Mısır Unlu Kuru Kayısı Tatlısı

     Yaz aylarında bolca bulunan kayısıları uygun ortamınız varsa kurutun derim. Kış aylarında mis gibi kayısı hoşafı yapın, sonra atıştırmalık yapın. Hafif mayhoş tadı çok lezzetlidir.
     Bugün de tatlı yapmak istedim. Aslında yıllardır annemden öğrendiğim adına dolaz dediğimiz bir tatlı var ama,  değişiklik yaptım bu kez.
     Tadına bakma şansına sahip olanlar beğendiler umarım sizde beğenirsiniz.


Malzemeler
  • 25 adet kuru kayısı 
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • ceviz içi
Yapılışı
  •  Kuru kayısıları hiç şeker koymadan 2 bardak su ile hafifçe kaynatarak yumuşatın.
  • Sonra suyunu süzün.
  • Yapışmaz tavanın tabanını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve tek sıra halinde kayısıları dizin.
  • Kayısı suyunun içine pekmez, mısır unu ve nişastayı koyup karıştırın.
  • Bu karışımı kayısıların üzerine dökün.
  • Çubuk tarçını da tavanın bir kenarına koyup kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Bir kaç dakika kaynadıktan sonra bir maşa yardımıyla nazikçe kayısıları ters düz edin.
  • Suyu koyulaşıp sos kıvamına gelince, kayısıların dağılmasına izin vermeden ocağı kapatın. 
  • Servis tabağına yerleştirdikten sonra üzerine minik parçalara böldüğünüz tereyağları yerleştirin.
  • Daha sonra ceviz ve arzu ederseniz tahin dökerek servis edin.
  • Afiyetler olsun.

    

4 yorum:

  1. Merhaba bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım :) banada beklerim http://feracelihanimkiz.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Hoşgeldiniz.

      Sil