ada kek

14 Ocak 2017 Cumartesi

Sucuklu Kurabiye

   Kurabiye ama sucuklu.  Mutlaka denemelisiniz.
   Haftasonu çılgınlıklarından biri olarak düşünün.  Pişman olmayacaksınız.
    Evde yapılmış sucuğunuz varsa, sonuç dahada mükemmel olacaktır.


 Malzemeler 
  • 2 yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvııyağ 
  • 1çay bardağı yoğurt 
  • 1/2 kangal sucuk
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Aldığı kadar un

Yapılışı 
  • Öncelikle sucuğun dış kabuklarını soyun.
  • Yarım çay bardağı su ile yumuşaması için yarım saat kadar bekletin. (Ev yapımı yumuşak sucuk ile gerek yok)
  • Daha sonra rondodan geçirip, küçük parçalara ayırın.
  • Mısır ununun yarısını ayırdıktan sonra, kalan bütün malzemeler ile yumuşak olmayan bir hamur elde edin.
  • Parçalanmış sucuklar da ilave ederek hamuru tekrar yoğurun.
  • Hamur daha yumuşak bir kıvama gelecektir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın ve mısır ununa bulayın.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştin.
  • 180 derece ısınmış fırında gevrek bir görünüm olana kadar pişirin.
  • Nefis sucuk kokusuyla harika kurabiyeler hazır.
  • Afiyetler olsun. 

2 yorum: