ada kek

10 Ocak 2017 Salı

Tahinli El Açması Çörek

Bugün günlerden yöresel. Umarım sizde beğenirsiniz değişik güzel her daim yenebilecek zor gibi görünse de çok kolay bir tatlı çörek diyebilirim.
       Uzun süre dayanıklı 10- 12 gün kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.


Malzemeler 
1sb süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket maya
3 sb su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi için
1 sb tahin
1/2 sb şeker
1 çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı 
Süt, sıvı yağ, şeker,tuz, maya ve un ile oklava ile açılacak kıvamda bir hamur hazırlayın.
Hamurun üzeri kapattıktan sonra mayalanmaya bırakın.
Yaklaşık 1 saat sonra hamuru tekrar yoğurun ve 3 parçaya bölün.
Daha sonra un serperek tezgahın üzerinde mantı hamurundan biraz daha kalınca açın.
Diğer taraftan tahinin içine yağı boşaltın ve çok iyi karıştırın.
Açtığımız hamurun üzerine tahinin bir kısmını fırça yardımı ile sürün.
Üzerine  şeker serpiştirin.
Açtığımız hamurun ortasını elinizle delin ve resimde görüldüğü gibi çekiştirerek yuvarlayarak rulo gibi sarın.
Daha sonra rulo şeklinde elinizle ovalayarak inceltip hamuru uzatın.
Yuvarlak bir tepsiye ortasından başlayarak, sarmal şeklinde sarıp yerleştirin.
Diğer hamur parçalarını da açarak aynı işlemi yapın.
Elinize biraz sıvı yağ alıp yumurta sürer gibi üzerini yağlayın.
Fırının içine tepsiyi koyup yarım saat kadar hafifçe mayalanmasını bekleyin.
Sonra fırının ayarını 180 dereceye getirip pişirin.
Soğuduktan sonra kesip servis yapabilir veya dolapta 10 gün kadar muhafaza edip istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Afiyetler olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder