ada kek

20 Ocak 2017 Cuma

Tahinli Yoğurt Soslu Brokoli-Karnabahar

     Kış ayları sebzelerini daha sık tüketmenin yollarından biri, onları farklı olarak sunmak. Neden bilmiyorum gençler ve çocuklar pek sevmiyorlar kış sebzelerini.
     Ama biz anneler kış sebzelerinin daha çok tüketilmesini için çeşit çeşit yollar buluyor ve  bunu başarıyoruz.
     Tarifimiz, pratik hem de sunumu güzel, salata olarak, meze olarak veya bir et yemeği yanına rahatlıkla sunabileceğiniz bir kış sebzesi.


Malzemeler
  • 1/2 kilo brokoli
  • 1/2 kilo karnabahar
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 limon suyu
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz,pulbiber

Yapılışı
  • Brokoli ve karnabaharları ayrı ayrı buharda pişirin ve hemen soğuk sudan geçirin.
  • Sarımsakları ezip, tuz ve tahinle beraber yoğurdu ilave ederek bir sos elde edin.
  • Servis tabağının tabanına bu sosu yayın. 
  • Üzerine iri olarak ezdiğiniz kişnişleri serpin.
  • Brokoli ve karnabaharı istediğiniz şekilde yerleştirin.
  • Üzerine pul biber ve zeytinyağı gezdirin.
  • Afiyetler olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder