ada kek

9 Şubat 2017 Perşembe

Kış Bahçesi

     Bir roman yazmak, resim yapmak sizce mutfakta yemek yapmaya benzeyebilir mi?
     Bence benzer, bu işleri yapmak için insanın hayal gücünün olması gerekli.
     En sevdiğim şey hayal kurmak, bazılarının gerçekleşmeyeceğini bilmek bile benim o hayalden uzaklaşmamı sağlayamaz.
     Evet.., bir yazar kitabını yazar ve o kitap kalıcıdır, bir ressamın tablosu da keza aynı. Ama bir yemek yapılır yenir ve biter değil mi?
     Ama.., yinede daha değerlidir. diye düşünürüm ben.  Bir kitap aynı kişi tarafından en fazla kaç defa okunabilir ki?
     Halbuki.., aynı yemek sayısız olarak sofraya gelir ve yenir.  Lezzeti de hiç unutulmaz.






Malzemeler
  • 16 adet büyük boy tost ekmeği
  • 2 paket labne peyniri
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 bağ ıspanak
  • 1 adet orta boy pancar
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1/2 tavuk gögüsü
  • 1 bağ frenk soğanı
  • 1 adet minik salatalık
  • 1 adet minik kırmızı turp
  • 1'er adet kırmızı, sarı, mor, yeşil minik kiraz domatesler
  • 2'er dal maydanoz, dereotu, nane, tere (minik yapraklı olanları tercih edin)
  • 1 fincan zeytinyağ
  • tuz, karabiber,kırmızı biber

Yapılışı
  • Tavuk göğsünü az su ile haşlayın ve didikleyerek minik parçalara ayırın.
  • Tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın.
  • Ispanakları yıkayıp hiç su koymadan kapağı kapalı bir tencerede kısık ateşte yumuşatın.
  • Az sıvı yağ koyduğunuz tavada rendelenmiş havucu, incecik doğranan ıspanaklar ile soteleyin.
  • Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkarın.
  • 4 adet tost ekmeğini kare şeklinde birleştirin ve üzerine bir tabak koyarak kesip yuvarlak bir şekil elde edin.
  • Labne peynirinin 1/4 ünü süzme yoğurt ile karıştırın.
  • Kalan labne peynirinden tost ekmeklerinin kenarına sürerek birbirine yapışmalarını sağlayın.
  • Tost ekmeğinin üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp, önce rende haşlanmış didilmiş tavukları koyun.
  • Sonra sırası ile katlar halinde, tost ekmekleri, yoğurtlu karışım, pancar rendesi, tost ekmeği, yoğurtlu karışım ve ıspanak-havuç püresi ve tost ekmeği koyun.
  • Hazırladığımız pasta gibi katlı salatamızın üzerini ve yanlarını kalan yoğurtlu labneli karışım ile kapatalım.
  • Frenk soğanlarından çit gibi salatamızın kenarlarını kaplayalım.
  • Üzerine domates, salatalık, turp ve yeşillikler koyup sunuma hazırlayalım.
  • Buzdolabında 1 saat kadar bekleterek lezzeti arttırabilirsiniz. Buzdolabında 2 gün muhafaza edebilirsiniz.
  • Afiyetler olsun.

4 yorum:

  1. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve artık takipteyim :)
    Bana da uğrarsanız çok sevinirim...
    http://modadusleri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Birgülcüm inanır mısın face de gördüğüm günden beri aklımda bu güzel pastan. Eline emeğine sağlık canım. En kısa zamanda bende yapmayı istiyorum. Ancak seninki kadar güzel olur mu bilemem... Sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla'cığım çok teşekkürler. Bu kış bahçesini yapacak olmam beni mutlu etti. Çok güzel olacağına eminim. Sevgiler selamlar.

      Sil
  3. bayıldımmm mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil