ada kek

1 Şubat 2017 Çarşamba

Pırasalı Havuçlu Mini Tart

     Porsiyonlar  halinde yapılan yemekleri seviyorum. Hiç kırıntı bırakmıyorlar, üstelik ziyan da olumuyorlar. 
     Bu nedenle mümkün olduğunca minik porsiyonlar şeklinde yapmaya çalışıyorum bazı lezzetleri.
     Pratik mini bir tart hem lezzetli, hem de hoş görünüşlü.
     

Malzemeler 
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
İç Harcı için
  • 2 adet ince pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Tuz, karabiber, pul biber 
  • 1 çay bardağı rende kaşar peyniri 

Yapılışı 
  • Hamur için olan malzemeler ile fazla yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın. 
  • Mini tart kalıplarına yerleştirip, bir çatal ile hamurlara delikler açın.
  • Önceden ısınmış 160 derece fırında hafif pembe olana kadar pişirin. 
  • Pırasaları incecik doğrayın, havuçları rendeleyin.
  • 1 çay fincanı sıvı yağda soteleyin.
  • Ocaktan aldıktan sonra içine beyaz peyniri ve baharatları ilave edip karıştırın.
  • Fırından çıkarttığınız tartların içini bu harç ile doldurun ve üzerine isterseniz çok az kaşar rendesi koyun.
  • Fırında tekrar 5 dakika kadar pişirdikden sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edin.
  • Afiyetler olsun. 

1 yorum:

  1. elinize sağlık..bu tarz işleri ticarete dökmek için gerekli mutfak malzelemeri uygun fiyata bizde bulabilirsınız

    YanıtlaSil