ada kek

4 Şubat 2017 Cumartesi

Sütlü Ev Bazlaması

     Artık ekmek tarzı tüm hamur işlerini evde yapıyorum. Arasıra da ekmek yerine bazlama, yufka gibi çeşitlemeler kahvaltı ve 5 çayında harika oluyor.
     Çok pratik deneyin isterim. Normalde maya, un ve su ile yapılan bazlamanın vitamin değerini attırmak ve lezzeti katlamak için ek malzemeler ilave ettim. 


Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 0,5 su bardağı ılık su
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Un (4-5 su bardağı kadar)
Yapılışı
  • Önce süt, su ve şeker ile mayayı karıştırın.
  • Daha sonra sıvı yağ, unun bir kısmını ve ardından tuzu ilave edin.
  • İyice yoğurun, yumuşak bir hamur olana kadar kontrollü olarak un ilave edin.
  • Üzerini örterek hamurun 2 kat kadar hacim kazanmasını sağlayın.
  • Sonra istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. ( ben 6 adet yaptım)
  • Önce parçaları yuvarlayın. Sonra sırasıyla el yardımı ile bastırarak bazlama biçimine getirin ve kabarmaları için 1 saat kadar bekleyin.
  • Biçimlerini hiç bozmadan yapışmaz tavaya koyun ve kısık ateşte iyice kabarıp pişmelerini bekleyin.
  • Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzünü çevirip pişirmeyi tamamlayın.
  • Çok miktarda yapıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Afiyetler olsun.

1 yorum: