ada kek

15 Mart 2017 Çarşamba

Sakızlı Süt Tarhanası

     Bugün ilk kez denediğim bir tarhanadan, damla sakızlı tarhanadan bahsetmek istiyorum.
      İzmir Seferihisar'dan bağ-evi nden gelen lezzet dolu ürünlerimi çok sevdim.
     İşte bu lezzetlerden ilki yöreye özgü sakızlı tarhana.  Tavuk suyu ile pişirmeme rağmen mis gibi süt kokusunu yitirmedi. İçinde damla sakızı, karanfil, süt ve un var. Daha ne olsun değil mi?



Malzemeler 
  • 4 yemek kaşığı sakızlı tarhana
  • 4 su bardağı tavuk suyu 
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 dilim ekmek kırıntısı
  • 1 kahve fincanı tulum peyniri rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • Pul biber-karabiber 
Yapılışı 
  • Su ile tarhana 19 dakika kadar ıslatın.
  • Tavuk suyu, zeytinyağı ve ıslanmış tarhanayı bir tencereye koyun, sürekli karıştırarak kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 5 dakika daha kaynatın.
  • Ufalanmış ekmek kırıntılarını tereyağ ve pul biberleri tavada çevirin ve sıcakken üzerine rende tulum peynirini koyun.
  • Çorbayı bir kaseye koyup üzerinde ekmek kıtırları ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder