ada kek

18 Nisan 2017 Salı

Karnabahar İle Kısır Yapımı

     Sanırım bu tarifimi 2 ay önce yapmıştım. İnstagram da paylaşmıştım. Ancak tarifini blogumda yayınlamaya unutmuşum.
     Arşivde fotoğrafı görünce, karnabaharın mevsimi geçmeden hemen paylaşmak istedim. Siz bu tarifi yapmakta biraz acele edin derim.
     Karnabahar kısırı oldukça lezzetli, hiç rahatsız edici bir kokusu yok. Sakın tereddüt etmeyin. Tadına bakanların tamamı içine karnabahar olduğunu kesinlikle bilmiyorlar...
     Mutlaka bir kez olsun denenmeli diyorum.




Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 dal yeşil soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • 2 adet domates
  • Tuz-zerdeçal

Yapılışı
  • Karnabaharı robottan geçirin.
  • Yapışmaz tavaya zeytinyağının yarısını koyarak karnabaharları hafifçe kavurun.
  • Tuz ve salça ilavesi ile 2 dakika daha kavurup ocaktan alın.
  • Diğer yanda tüm yeşillikleri incecik kıyın.
  • Soğumuş karnabaharlarla birleştirip, zerdeçal, limon suyu,  kalan zeytinyağ ve en son olarak ufak doğranmış domatesleri ilave edip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder