ada kek

4 Nisan 2017 Salı

Kuru Bezelyeli Renkli Salata

     Tabağa çok iyi bakmanızı istiyorum.    Içindeki malzemeler ne kadar birbirinden farklı renkli değil mi? Ama hepsi bir arada, üstelik bir tabakda.
      Her gördüğü şeyden birlik-beraberlik adına ilham almalı insan.
      Bakmasını bilene diyoruz...Vee pratik tarifimize geçiyoruz.


Malzemeler
  • 1 su bardağı kurutulmuş bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pancar
  • 1 çay bardağı ayçekirdek içi
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ekşi sumak suyu
  • Tuz

Yapılışı
  • Kuru bezelyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır soğuk sudan geçirilerek bekletilir.
  • Pancar ve havuç ayrı ayrı rendelenir, bir araya getirmeyin. Çünkü birbirini boyayabilirler. 
  • Ayrı bir kapta tuz zeytinyağı ve ekşi sumak suyu karıştırılır çatalla çırpılır. 
  • Önce bezelye, havuç ve pancarın bir kısmı bezelye harmanlanır.
  • Sonra hazırladığımız zeytinyağlı sos dökülür.
  • Kalan malzemeler salatamızın üzerine serpiştirilir.
  • Afiyetler olsun

2 yorum: