ada kek

8 Mayıs 2017 Pazartesi

Çilekli Salepli Kolay Tatlı

     Artık bahar aylarındayız, mis kokulu çilekler tezgahlarda yerini almaya başladı. Çilek aslında aynı gün tüketilecek kadar alınmalı. Ama alışkanlık muhakkak bir kilo alınır.
     Bir kilo çilek her zaman olduğu gibi yine bitmedi. Bana da kalan çilekleri değerlendirmek düştü.
     Beni tanıyanlar bilir, evde olan malzemelere göre tarifler denemeye üretmeye bayılıyorum.
     İşte bu tarifim onlardan biri.  Salep koydum çilekli pratik tatlıma..... Nasıl mı oldu?  Şahane...



Malzemeler
  • 1/2 kilo çilek
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 paket dr.otker salep
  • 4 adet karamelli bisküvi
  • 8 adet kurutulmuş narenciye dilimleri
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Üzeri için fındık


Yapılışı
  • 1 çay kaşığı soğuk su içine nişastayı koyup karıştırarak eritin.
  • Çileği çatalla veya rondo ile pütürlü olarak ezin.
  • Çileği nişastalı su ve salep ilavesiyle hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • 4 adet servis kabına önce birer kaşık çilek püresinden koyun.
  • Daha sonra karamelli bisküviyi irice parçalayarak koyun.
  • Üzerine tekrar bir kaşık çilek püresi ve bir dilim narenciye dilimi koyun.
  • En üstünü kalan çilek püresi ile kaplayın.
  • Üzerine irice çekilmiş fındık, tarçın ve narenciye dilimini dilediğinizce yerleştirin.
  • Buzdolabında en az 3 saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
  • Mis Kokulu Salepli Tatlı hazır. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder