ada kek

18 Haziran 2017 Pazar

Badem Unlu Bitter Çikolatalı Kurabiye


     Son zamanlarda çok yolculuk yaptım. Gezdim, gördüm, tatil yaptım. Evimi mutfağımı çok özlemişim.
     Tatil dönüşü sabahtan mutfağa girdim ve saatin 18.30 olduğunu telefonun şarjı bitince anladım.
      Yavaş yavaş yazlığa gitme zamanı geliyor. Evde ki malzemelerimin bayatlamasını istemiyorum.
     O yüzden kilerimde ne malzeme varsa onlarla yeni kurabiyeler, çörekler yaptım.


     Makaron yapımından artan badem unu, yarım paket bitter çikolata, az nişasta... bunların hepsi bitmeli..
     Yaptığım kurabiyelerden ilki burada. Ben ve evdekiler çok beğendik, kurabiyelerim mis gibi tereyağ kokulu oldular. Çünkü Trabzon'dan aldığım tereyağı kullandım. Gerçekten malzemeler lezzette çok farklılık yaratıyor.
      Umarım sizde bu kurabiyeyi yapar, hemde çok seversiniz.
   


Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Bitter çikolata kırıntıları

Yapılışı
  • Çikolata kırıntıları dışında tüm malzeme karıştırılır.
  • Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar un ilave edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanıp hafifçe üzerine bastırılır.
  • Çikolata kırıntıları üzerlerine konur.
  • 160 derece ısınmış fırında hafifçe sararması  beklenir.
  • Soğuduktan servis tabağına alınır. Aksi takdirde yumuşak olan kurabiyeler kırılır.
  • Kurabiyeler soğuduktan sonra kıtırlaşacaktır.
  • Afiyetler olsun.

2 yorum:

  1. Zaten önemli olan evimizde bulunan malzemelertle lezzetli çeşitler hazırlamak değil mi. Ellerinize sağlık.Çayın yanında harika olur kurabiyeniz.

    YanıtlaSil