ada kek

14 Mart 2013 Perşembe

Sarmısaksız Tahinli Acılı Meze



      Her zaman sarmısaklı yemek mümkün olmuyor değil mi ? Hem de hafta sonu kahvaltılarında yemeye uygun bir acılı ise.,  işte sarmısaksız bir tarif.
     Bu güzel kahvaltılık ezmenin içinde tahin olduğu için yağ kullanmaya da gerek kalmıyor.


Malzemeler 
  • 2 dolu yk biber salçası
  • 1 yk domates salçası
  • yarım sb tahin
  • yarım sb ceviz
  • 2 tk acı biber
  • 2 tk kavrulmuş susam
  • 1 çk kimyon
  • 1 çk tuz (kullanılmazsa daha iyi olur)
  • 1 çk zerdeçal
Yapılışı 
     Hepsini harmanlayın biraz daha yoğun kıvam isterseniz kurtulmuş ufalanmış ekmek içi katabilirsiniz.        Biraz dinlendirdikten sonra da servis edebilirsiniz .
     Hepsi bu kadar afiyet olsun.

6 yorum:

  1. çok harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. nefis bir karışım olmuş denemek isterim doğrusu ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin beğeneceğinizi umuyorum. Teşekkürler.

      Sil
    2. Deneyin beğeneceğinizi umuyorum. Teşekkürler.

      Sil