ada kek

8 Nisan 2013 Pazartesi

Fesleğenli Kıtırlar


    Bu yağmurlu havada bir çorba içmek. İçini ısıtmak ister insan.
     Yada bir çay molası  vermek. .İster çorba , ister çay yanında yiyebileceğiniz kıtırlar.
     Ben bu kıtırlarla yarışma bile kazandım.
     Deneyin kavonozlarınıza doldurun uzun süre saklayabilirsiniz.



Malzemeler
2 sb un
1çb taze fesleğen
1 diş sarmısak
1 yk tereyag
1/2 çb fındık yağ
1yk  yoğurt
kabartma tozu
tuz
Yapılışı 
    Unu havuz şeklinde açıp feslegen hariç tüm malzemelerden orta sertlikte bir hamur hazırlıyoruz.
     Hamuru makasla keseceğimizden dolayı biraz sert olmasında fayda var.
     Sonra incecik doğradığımız fesleğenleri katıp tekrar yoğuruyoruz.
    Fesleğenlerin hamura daha fazla aroma katması için hamuru yarım saat kadar bekletmek gerek.
   Sonra hamurdan parçalar koparıp kalem gibi ve kalem kalınlığında yuvarlıyoruz.
     Mutfak makası ile fındık büyüklüğünde kesip pişirme kağıdı serili fırın tepsisinde 10-12 dk kadar 180 derecede pişiriyoruz.
   Fırından çıktıklarında yumuşak olur . İyice soğuyup sertleşmesini bekledikten  sonra kavonozlarda saklayıp gerektiği zaman kullanabilirsiniz.
     Afiyetler olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder