ada kek

11 Nisan 2013 Perşembe

Kuru Vişne Şurubu ve Peynirli Poaçalar

     Kurutulmuş vişneden şurup herzaman evimde bulunan bir içecek.     Vişneleri kartal  pazarına getiren bir teyzeden alıyorum. Kendisi kurutuyor doğal olarak.
     Bir su bardağı kadar kuru vişneyi güzelce birkaç kez yıkıyoruz.
     2 litre kadar içme suyunu bir tencerede kaynatıyoruz, içine kuru vişneleri atıp 3 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
     Ocağın altını kapatıp kapağı açmadan ılımaya bırakıyoruz. Vişne suyumuz iyice rengini vitaminini suya geçiriyor.
     Sonra 2 yemek kaşığı balı katıyoruz. Karıştırıp vişne suyunu süzüp sürahimize koyuyoruz .
     Biz hem ılık , hem soğuk içiyoruz, ikiside muhteşem oluyor.

Not: Vişne şurubu ılıyınca balı ilave edelim. Sıcak balın özelliğini kaybettirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder